Prima paginăAnunțurinoiembrie 2008 › Demersuri pe langa Ministerul Justitiei - experti judiciari
28 noiembrie 2008

Demersuri pe langa Ministerul Justitiei - experti judiciari

Stimate colege,
Stimati colegi,

Membrii filialei care au calitatea de expert tehnic judiciar sunt invitati sa ne comunice aceasta in cel mai scurt timp in vederea sustinerii demersurilor pe care O.A.R. doreste sa le faca pe langa Ministerul Justitiei.
Pentru detalii va invitam sa consultati textul de mai jos.

Cu stima,

28 noiembrie 2008

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

In ultima perioada s-au inmultit alarmant dosarele din instantele de judecata avand ca obiect probleme legate de arhitectura si constructii. Sunt desemnati experti tehnici, in cvasi aspecte privind detalii de arhitectura, scenografie, decoratiuni interioare, mobilier, autorizatii de construire, PUD-uri, PUZ - uri, PUG-uri, probleme de insorire si altele, lucrari in care autorii sunt arhitecti cu drept de semnatura, membri O.A.R. S-a ajuns uneori la situatii hilare: terenurile sunt partajate de ingineri topo in loturi de 100 - 150 mp cu latimi sub 7 m, scenografia de teatru - televiziune este declarata de ingineri constructori constructie provizorie ce necesita autorizatie de construire etc.

In perioada 2001 - 2006, O.A.R. a initiat, prin conducerea sa si a Filialei Bucuresti a O.A.R. depunerea unor diligente pe langa conducerea Ministerului Justitiei pentru implicarea in aceste spete specifice arhitecturii, a expertilor tehnici judiciari de profesie arhitecti si nu ingineri constructori. Schimbarile din ultimii doi ani in conducerea Ministerului Justitiei au blocat demersurile.

Urmare a discutiilor purtate cu conducerea Filialei Bucuresti a O.A.R., s-a considerat oportuna interventia, sub semnatura presedintelui Filialei Bucuresti a O.A.R., la presedintele Tribunalului Bucuresti, doamna magistrat dr. Monalisa Neagoe, urmand ca dupa alegeri sa se reia interventia pe langa noul Ministru al Justitiei, sub egida presedintelui O.A.R.

Pentru realizarea acestui deziderat este necesara cunoasterea arhitectilor care sunt si experti tehnici atestati de Ministerul Justitiei. De asemenea, va invitam pe aceia dintre dumneavoastra care au calitatea de expert tehnic judiciar sa ne comunicati aceasta pe e-mail la adresa oarbuc@rdsmail.ro. Ulterior vom stabili impreuna un mod concret de continuare a acestor demersuri.

Arh. Teodor Zoran

Expert Tehnic Judiciar din 1981

Membru al Consiliului National O.A.R. si al Consiliului Teritorial Bucuresti al O.A.R.