Prima paginăAnunțuriseptembrie 2008 › Workshop cu tema "Politici Regionale in Serviciul Proiectelor Europene la NIvel Local",
23 septembrie 2008

Workshop cu tema "Politici Regionale in Serviciul Proiectelor Europene la NIvel Local",

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Transmitem invitatia de a participa la Workshop-ul cu tema "Politici Regionale in Serviciul Proiectelor Europene la NIvel Local", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in parteneriat Cu Centrul European de Formare pentru Europa si Concursurile UE - CEFEC.
Manifestarea va avea loc in data de 27 septembrie 2008, incepand cu ora 9:30, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei: Bd. Octavian Goga nr.2, Sector 3, Bucuresti.
Pentru mai multe informatii privind programul si conditiile de participare va invitam sa consultati materialul de mai jos.
 
Cu stima,
 
23 septembrie 2008
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
----- Original Message -----
From: marian zamfir
To: "Undisclosed-Recipient:;"@ccir.ro
Sent: Monday, September 22, 2008 5:42 PM
Subject: Workshop Septembrie

 
Stimată Doamnă / Domnule Director,
 
 
               Avem onoarea de a vă invita să participați la workshop-ul organizat de Camera de Comerț și Industrie a României organizat în parteneriat cu C.E.F.E.C

image description

 

 


 

 

 Politici regionale în serviciul Proiectelor Europene la Nivel Local

 

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Centrul European de Formare pentru Europa și Concursurile UE - CEFEC organizează workshopul cu tema: Politici regionale în serviciul Proiectelor Europene la Nivel Local, care va avea loc la sediul CCIR, pe data de 27 septembrie 2008.

 

Scopul workshopului vizează pregătirea participanților, de către o echipă de funcționari și experți europeni, în domeniul proiectelor europene cu finanțare din fonduri structurale, oferindu-le în același timp o abordare  generală (cu privire la politica regională europeană și încadrarea Romîniei în acest context), completată de una practică și particulară (prin ghidarea întreprinzătorilor români în procesul de identificare de proiecte, redactare a dosarului de cerere de finanțare, gestiunii financiare și generale, etc).

 

Tematica și programul workshopului:

 

 9.30 - 11.00

Politici regionale, politici de coeziune, creșteri și locuri de muncă în 2007-2013:obiective, instrumente, buget. La nivelul Romaniei.

 

Lector: Charles WHITE, Administrator Principal al Directoratului General Politici Regionale,  Comisia Europeană

 

11.00 - 11.15

Pauză de cafea

 

11.15 - 12.45

Managementul fondurilor structurale pentru perioada 2007-2013

Informații pentru beneficiari

Alegerea sistemului de proiecte

Informații și publicitate a proiectelor

 

Lector: Charles WHITE, Administrator Principal al Directoratului General Politici Regionale,  Comisia Europeană

 

12.45 - 14.00

Pauză de prânz

 


14.00 - 15.30

Introducere în Managementul Proiectelor UE, Perspective Financiare 2007-2013 și principalele programe de finanțare UE. Cum poate beneficia România?

 

Lector: Paolo CESARO, Expert în Afaceri Europene

 

15.30 - 15.45

Pauză de cafea

 

15.45 - 17.30

Proiectul tău European: de la concepție la faza finală

 

○ Concepția propunerii și elaborarea planului financiar (diferiți pași care ne conduc la concepția unui proiect bun, parteneriatul trans-național, depunerea documentelor necesare pentru cererea de proiect, planul financiar, managementul general al proiectului)

○ Cum se scrie formularul de cerere( ghidul redactării diferitelor secțiuni ale formularului )

 

Lector: Paolo CESARO, Expert în Afaceri Europene

 

Grup țintă: operatori economici (în special IMM-uri), din toate domeniile, autorități locale, ONG-uri, asociații patronale, camere comerț și industrie, institute de cercetare, furnizori de FPC, asociații profesionale,  sindicate, patronate, universități, asociații sindicale și organizații patronale, furnizori de orientare și consiliere care doresc să  identifice proiecte ce pot fi finanțate din fonduri structurale.

 

Lectori: - Charles WHITE, Administrator Principal al Directoratului General Politici Regionale,  Comisia Europeană

               - Paolo CESARO, Expert în Afaceri Europene

 

Locul desfășurării: sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3, București, Sala Oltenia, intrarea E, tronson III, etaj 6.

 

Perioada desfășurării: 27 septembrie 2008 de la orele 9.00-17.30

 

Costul cursului este de: 80 EURO / participant plus TVA (include și pauzele de cafea și de prânz), workshopul va fi susținut în limba engleză cu traducere în limba română, iar plata se face la casieria Camerei de Comerț și Industrie a României, tronson III, et. 4 sau prin bancă în contul CCIR RO31 RZBR 0000 0600 0240 7957 deschis la Raiffeisenbank SMB, Cod fiscal RO 2842250.

 

Înscrierile se efectuează online pe pagina http://www.cefec.eu/upcoming_events.html, sau http://www.cefec.eu/pages/seminar_ccir.html.

 

 

 

 

 

 

       Director                                                                                                                                      Director Adjunct CEFEC

  Cristina IONESCU                                                                                                                                Adriana TUCA

 


 

Casetă text:

 

 

 

Marian Zamfir

Organizator Evenimente

Birou Organizare Evenimente
Direcția Practici Camerale

Camera de Comerț și Industrie a României
B-dul Octavian Goga nr. 2, sector 3, București, zip 030982, România
Telefon: 021 319 00 78; Fax: 021 311 21 10
E-mail: dpc@ccir.ro ; Website: www.ccir.ro