Prima paginăAnunțuriaprilie 2008 › Cea de a IV-a editie a Festivalului International de Film B-EST
8 aprilie 2008

Cea de a IV-a editie a Festivalului International de Film B-EST

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Sunteti invitati sa participati la cea de a IV-a editii a Festivalului International de Film B-EST care se va desfasura in Bucuresti, Cinema Scala, in perioada 14-20 aprilie 2008.
 
8 aprilie 2008
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 

Festivalul International de Film B-EST are deosebita placere de a va anunta ca invitatii de onoare ai celei de a IVa editii, care se va desfasura la Bucuresti, Cinema Scala, in perioada 14 ? 20 aprilie 2008 sunt marele cineast polonez de talie internationala, Andrzej Zulawski si actorul Rutger Hauer.

Andrzej Zulawski va fi prezent la gala de deschidere a festivalului, care va avea loc luni 14 aprilie, orele 19:30, la Cinema Scala.

Evenimentul va debuta cu proiectia filmului "Lust, Caution" in regia lui Ang Lee. Filmul este castigatorul marelui premiu Leul de Aur, la Festivalul de la Venetia 2007 si castigator al premiului pentru cea mai buna imagine, la acelasi festival. Lust Caution a fost nominalizat la premiile Globul de Aur din 2008 pentru cel mai bun film de limba straina. In palmares se mai afla inca 12 premii si peste 23 de nominalizari. Filmul va avea o singura proiectie oficiala in Romania, in deschiderea Festivalului International de Film B-EST.

Andrzej Zulawski s-a nascut in 1940. Intai elev al lui Andrzej Wajda, si-a continuat studiile in Franta. Dupa interzicerea filmului sau "Diabel" in Polonia, s-a mutat in Franta unde s-a facut cunoscut datorita filmului "L'important c'est d'aimer" cu Romy Schneider. "Possession", cu Isabelle Adjani in rolul principal este filmul care l-a consacrat. Este considerat de criticii de specialitate drept un regizor profund, care nu face concesii, cu scenarii din care nu lipseste violenta, tandretea si dragostea. A fost asemanat cu Stanley Kubrick, ca stil cinematografic. Cariera i-a fost marcata de actrita Sophie Marceau, care a devenit muza regizorului. De altfel, dupa rolul din "Anna Karenina", Marceau declara ca nu va mai juca decat in filme regizate de sotul ei. Ultimul film pe care l-au facut impreuna, in care sub bagheta lui Zulawski Sophie Marceau face un rol magistral este "La Fidelite", 2000.

Filmul va putea fi vizionat marti 15 aprilie, ora 20:00, la Cinematograful Scala, in premiera absoluta, in prezenta regizorului care va raspunde intrebarilor publicului.

In buna traditie a festivalului, organizatorii va invita miercuri 16 aprilie, orele 11:30, la Sala "Ileana Berlogea" a U.N.A.T.C. "I.L Caragiale" Bucuresti, unde Andrzej Zulawski va sustine un master-class a carei tema este "Importanta scenariul pentru conceperea filmului".

Cei care doresc sa participe sunt rugati sa se inscrie pe adresa office@b-est.ro (in atentia domnisoarei Corina Airinei). La master-class se va intra pe baza unei invitatii eliberate in urma inscrierii. Sala avand 100 de locuri vor putea participa doar primele 100 de persoane inscrise.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati Biroul de presa al festivalului.

Bianca Boitan
Director PR
Festivalul International de Film B-EST

telefon: 021.230.89.82.
fax: 021.231.28.58.
mobil: 0753.50.37.36.
e-mail: bianca@b-est.ro
web: www.b-est.ro