Prima paginăAnunțurifebruarie 2008 › Reminder - Lansarea volumului "Remember Manastirea Vacaresti" - autor arhitect Alexandru Panaitescu
12 februarie 2008

Reminder - Lansarea volumului "Remember Manastirea Vacaresti" - autor arhitect Alexandru Panaitescu

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Retransmitem invitatia de a participa la lansarea volumului "Remember Manastirea Vacaresti" - autor arhitect Alexandru Panaitescu.
Evenimentul va avea loc astazi 12 februarie ora 18:00 in sala de expozitie de la subsolul Librariei Carturesti (Bd. Magheru).
 
Cu stima,
12 februarie 2008
 
Secretar Executiv

arh. Cornelia Burcus
 
 
 

 

 

 

 

UNIUNEA ARHITECȚILOR

DIN ROMÂNIA

 

și

 

        Editura  S I M E T R I A

 

 

anunță  lansarea  volumului

 

REMEMBER

MĂNĂSTIREA

VĂCĂREȘTI

 

de

arh. Alexandru Panaitescu

 

 

 

 

Cartea incearca sa salveze macar amintirea monumentului de la  Vacaresti, care mai intai din indiferenta si in final din rea credinta criminala, nu a putut niciodata sa fie o podoaba a orasului Bucuresti.

 

Pentru evidentierea importantei Manastirii Vacaresti s-a crezut oportun ca deschiderea volumului sa fie facuta cu eseul Manastirea Vacaresti sau testamentul artei traditionale, scris acum mai bine de saptezeci de ani de arh. G. M. Cantacuzino, urmat de un scurt studiu despre opera acestuia.

 

Lucrarea prezinta contextul istoric al existentei Manastirii Vacaresti pana la distrugerea sa, pentru ca apoi sa descrie detaliat monumentul propriu-zis.

 

Arhitectura Manastirii Vacaresti este ilustrata, in primul rand, de releveul intocmit in 1908 de doi studenti ai Scolii de Arhitectura din Bucuresti, viitorii arhitecti Constantin Iotzu si Alexandru Zagoritz, readucandu-se in atentia publica si o semnificativa lucrare realizata la inceputurile invatamantului de arhitectura din Romania.

 

 

 

Lansarea va avea loc

 

Marți 12 februarie 2008, ora 1800, în sala de expoziție de la subsolul

LIBRĂRIEI CĂRTUREȘTI (Bd. Magheru).