Prima paginăAnunțuridecembrie 2007 › Invitatie conferinta "Fabricarea orasului" - sala Elvira Popescu a Institutului Francez Bucuresti
11 decembrie 2007

Invitatie conferinta "Fabricarea orasului" - sala Elvira Popescu a Institutului Francez Bucuresti

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Va transmitem invitatia de a participa joi 13 decembrie 2007, ora 17:00, la Conferinta Fabricarea orasului, sustinuta de catre Paul Chemetov (inregistrare). Evenimentul are loc in Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucuresti.
 
Cu stima,
 
11 decembrie 2007
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 
 

In cadrul întâlnirilor dedicate prezentării publice a înregistrărilor unora dintre conferințele organizate de câtre Centru de informare, documentare și expoziții de Urbanism și Arhitecturã al municipalității Parisului de la Pavillion de l'Arsenal, CSAU , Centru de studii arhitecturale și urbane al Universitãții de arhitecturã și urbanism ION MINCU din București în colaborare cu Institutul Francez din București, prezintă înregistrarea conferinței Fabricarea orașului, susținuta de câtre Paul Chemetov în octombrie 1994, in cadrul ciclului de conferințe Parisul arhitecților – arhitectura orașului.

 

Paul Chemetov, unul dintre cei mai celebrii arhitecți urbaniști ai Franței postbelice, este unul dintre fondatori, in anii 60, a celebrului atelier AUA  (Atelier d'Urbanisme et d'Architecture) prin caree au trecut mulți dintre arhitecții mai tineri ai epocii. Un a dintre preocuparile sale majore a fost locuinta sociala dar este si autorul unor proiecte ca: Ministerul de finante al Franței, renovarea Marii Galerii a Muzeului Național de Istorie Naturală, Ambasada Franței la New-Delhi.

 

Marea sa influență s-a consolidat atât prin activitatea sa profesorala (celebreleȘ Școala Naționala de Poduri și Șosele, Politehnica din Lausanne) cit și prin intensa sa activitate publicistică.

 

Întâlnirea va avea loc joi 13 decembrie 2007, la ora 17.00, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București. Se asigura traducerea simultană in limba romana.



--
Marica Solomon
Scientific Secretary
ION MINCU University  of  Architecture  and Urbanism
Center for Architectural and Urban Studies CSAU
str.Mihail Moxa 3-5
10961 Bucarest, Romania
tel : +40 21 311.05.38
email : maricasolomon@gmail.com