Prima paginăAnunțuriseptembrie 2007 › Ziua Mondiala a Locuirii
29 septembrie 2007

Ziua Mondiala a Locuirii

Stimate colege,
Stimati colegi,
 
Transmitem, in atasament, din partea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si a O.A.R. National, invitatia de a participa la evenimentul prin care se va marca Ziua Mondiala a Locuirii. Manifestarea, organizata de MDLPL in parteneriat cu Primaria Generala, va avea loc luni 1 octombrie incepand cu ora 12:00, in perimetrul strazilor Lipscani si Smardan din centrul istoric al Bucurestiului.
Pentru detalii privind programul si dezbaterile organizate consultati textul de mai jos.
 
Cu stima,
 
29 septembrie 2007
 
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus
 
 

Stimati colegi

Națiunile Unite au stabilit că în fiecare an, prima zi de luni din octombie va fi Ziua Mondială a Habitatului. Astfel, pe 1 octombrie 2007, acest eveniment este serbat in toata lumea sub motto-ul „Un oraș sigur este un oraș echitabil”.  

În acest an, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, organizează pentru prima dată în România un eveniment prin care va marca Ziua Mondială a Locuirii și care va avea loc în perimetrul străzilor Lipscani și Smârdan din centrul istoric al Bucureștiului, începând cu orele 12,00.

In cadrul evenimentului, la intersectia celor doua strazi, va fi realizata o “cafenea urbanistica” ce va servi drept spatiu de discutii si dezbateri oferind celor interesati o provocare: Cum facem Bucurestiul sigur si echitabil pentru locuitorii sai? In acest sens va invitam sa participat la aceste dezbateri. 

Vis-a-vis de Banca Națională a României se vor afișa panouri cu proiecte de dezvoltare urbană integrat㠖 proiecte de diploma de la masterul franco – roman de dezvoltare urbana integrata.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti.   

La deschiderea evenimentului,care va avea loc la ora 12.00  la interesectia dintre Calea Victoriei si strada Lipscanila, vor participa domnii Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor si  Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. 

Incepand cu ora 12.30 va avea loc o intilnire la cafeneaua urbanistica intre cei doi oficiali, specialisti din domeniul arhitecturii si urbanismului si cetateni, la care se va discuta cum prin  dezvoltare urbana integrata se poate ca orasele noastre sa devina mai sigure si echitabile. 

Dupa ora 13.30 cafeneaua urbanistica ramane deschisa pentru discutii intre profesionisti, ong  si cetateni interesati.

Va asteptam la eveniment

arh. Anca GINAVAR

Director General Adjunct

Directia Generala Dezvoltare Teritoriala

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

tel. 0744 921 710,  0749 196
 
Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-312 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro