Prima paginăAnunțuriseptembrie 2007 › Manifestari Ziua Mondiala a Locuirii
29 septembrie 2007

Manifestari Ziua Mondiala a Locuirii

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem, in atasament, din partea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si a O.A.R. National, invitatia de a participa la evenimentul prin care se va marca Ziua Mondiala a Locuirii. Manifestarea, organizata de MDLPL in parteneriat cu Primaria Generala, va avea loc luni 1 octombrie incepand cu ora 12:00, in perimetrul strazilor Lipscani si Smardan din centrul istoric al Bucurestiului.

Pentru detalii privind programul si dezbaterile organizate consultati textul de mai jos.

Cu stima,

29 septembrie 2007

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Ziua Mondiala a Locuirii

Stimati colegi

Natiunile Unite au stabilit ca în fiecare an, prima zi de luni din octombie va fi Ziua Mondiala a Habitatului. Astfel, pe 1 octombrie 2007, acest eveniment este serbat in toata lumea sub motto-ul "Un oras sigur este un oras echitabil".

În acest an, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, în parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, organizeaza pentru prima data în România un eveniment prin care va marca Ziua Mondiala a Locuirii si care va avea loc în perimetrul strazilor Lipscani si Smârdan din centrul istoric al Bucurestiului, începând cu orele 12,00.

In cadrul evenimentului, la intersectia celor doua strazi, va fi realizata o "cafenea urbanistica" ce va servi drept spatiu de discutii si dezbateri oferind celor interesati o provocare: Cum facem Bucurestiul sigur si echitabil pentru locuitorii sai? In acest sens va invitam sa participat la aceste dezbateri.

Vis-a-vis de Banca Nationala a României se vor afisa panouri cu proiecte de dezvoltare urbana integrata - proiecte de diploma de la masterul franco - roman de dezvoltare urbana integrata.- Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti.

La deschiderea evenimentului,care va avea loc la ora 12.00 la interesectia dintre Calea Victoriei si strada Lipscanila, vor participa domnii Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor si Adriean Videanu, primarul general al Capitalei.

Incepand cu ora 12.30 va avea loc o intilnire la cafeneaua urbanistica intre cei doi oficiali, specialisti din domeniul arhitecturii si urbanismului si cetateni, la care se va discuta cum prin dezvoltare urbana integrata se poate ca orasele noastre sa devina mai sigure si echitabile.

Dupa ora 13.30 cafeneaua urbanistica ramane deschisa pentru discutii intre profesionisti, ong si cetateni interesati.

Va asteptam la eveniment,

arh. Anca GINAVAR
Director General Adjunct
Directia Generala Dezvoltare Teritoriala
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
tel. 0744 921 710, 0749 196