Prima paginăEvenimente › Turneul internațional Stradivarius, ediția a VII-a ”Enescu Experience”

Turneul internațional Stradivarius, ediția a VII-a ”Enescu Experience”

Turneul este susținut în perioada 6 mai - 11 iunie de violonistul Alexandru Tomescu, care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, alături de pianistul rus Eduard Kunz și este dedicat memoriei muzicianului George Enescu la împlinirea a 60 de ani de la moartea acestuia.

Pe lângă popularizarea marelui muzician român, turneul are ca scop colectarea de fonduri pentru restaurarea Casei Enescu din Mihăileni, județul Botoșani. Proiectul de restaurare este demarat și susținut de Filiala Teritorială București a O.A.R., cu sprijinul Filialei teritoriale Nord Est și al multor voluntari implicați, precum artiști, oameni de presă și personalități ale culturii românești.

Donațiile se vor putea face în urnele prezente în sălile de concert, iar membrii Ordinului Arhitecților sunt invitați să se bucure de acest regal, venind astfel în sprijinul Casei Enescu din Mihăileni.

Programul turneului: www.turneulstradivarius.ro

Campania TVR de susținere a turneului, stiri.tvr.ro/alexandru-tomescu-in-turneul-stradivarius-casa-enescu-de-la-mihaileni-editie-speciala-tvr-news_59799.html