Prima paginăEvenimente › Expoziție eveniment: „Spațiul modernității românești 1906 - 1947”

Expoziție eveniment: „Spațiul modernității românești 1906 - 1947”

Miercuri 27 octombrie 2010, ora 18:00, a avut loc in Sala "Oaspeti" a Muzeului Taranului Roman vernisajul expozitiei - eveniment "SPATIUL MODERNITATII ROMANESTI 1906 - 1947".

„Prezentand cel mai mare fond de desene de arhitectura expuse vreodata la noi in tara in original, proiectul beneficiaza de experienta istoricului de arta si arhitectura Carmen Popescu (Franta), comisarul general al expozitiei, si este finantat din timbrul arhitecturii. Expunerea se bazeaza pe fondurile de desene de arhitectura a trei arhitecti marcanti ai epocii: Paul Smarandescu, Henriette Delavrancea-Gibory si Octav Doicescu. Celor 137 de lucrari expuse in original li se adauga obiecte de arta decorativa (mobilier, corpuri de iluminat etc.), picturi, fotografii si filme de epoca care se proiecteaza in sala expozitiei.
Expozitia isi propune sa surprinda imaginea complexa a alcatuirii modernitatii romanesti si pune in evidenta raportul dintre modern si traditie reveland rolul jucat de cea din urma cat si diversitatea acceptiunilor primite de-a lungul perioadei respective in alimentarea si modelarea modernitatii.”

Va invitam sa vizitati expozitia care este deschisa in perioada 27 octombrie - 12 decembrie 2010.