Prima paginăEvenimente › Achiziție sediu Filiala Teritorială București a OAR

Achiziție sediu Filiala Teritorială București a OAR

De la înființare, în 2001, Filiala București a funcționat în Universitatea de Arhitectură.

Mulți dintre noi am considerat firesc acest lucru ca un tribut de dragoste, recunoștință și nostalgie față de școala mamă și, de ce nu, ca un fel de prelungire, pe un plan superior profesional, a activității studenților.

Primul președinte, Viorel Hurduc se numără printre aceștia. Inițiativa și eforturile sale au dus la realizarea amenajării spațiului care și astăzi se dovedește funcțional, elegant și de o excelentă fiabilitate.

De câteva luni, extinderea din portic a adăugat o spațioasă sală polivalentă la sediul existent, loc în care, datorită dotării cu mobilier modulat și multifuncțional se pot desfășura activități diverse, chiar și concomitent: lucrul și relațiile cu membrii, conferințe, cursuri de perfecționare profesională, reuniuni, contacte cu entități interne sau internaționale, evenimente culturale, expoziții tematice sau personale etc. Demersul nostru se îndreaptă către un sediu care să reprezinte, mai de grabă Filiala OAR, pe arhitecții membri, cu accent pe conotația culturală și cetățenească a profesiei noastre decât un simplu adăpost al birocrației, un mijloc de comunicare și nu de administrare. Vă invităm să ne vizitați și să participați.

Ieri, 23 iulie 2013, Filiala teritorială București a mai făcut o investiție pentru viitor: achiziția, prin cumpărare, a unei clădiri de începutul secolului XX cu suficiente elemente de patrimoniu dar neclasată, în stare relativ bună, amplasată central și beneficiind, în sit, de o excelentă vizibilitate (strada Sf. Constantin nr. 32). Această achiziție este rezultatul analizelor a nenumărate variante și negocieri purtate, în ultimii 7 ani, din inițiativa exclusiv a membrilor Colegiului Director al filialei.

Clădirea, expertizată prin grija filialei, necesită consolidare și, firește, amenajări eventual extinderi. Aceste lucrări vor face obiectul unui concurs de soluții (structură și arhitectură) ce se va lansa în această vară și cu care veți fi ținuți la curent.

Ordinul Arhitecților din România va sprijini filiala cu fonduri, deja aprobate de Consiliul Național, cheltuielile generate de operațiunile de consolidare și amenajare.

Chiar dacă ne dorim poate prea mult, vom face eforturi administrative și bugetare pentru a păstra ambele sedii, cel puțin până când clădirea din strada Sf. Constantin va fi inaugurată.


Harta mărită →