Prima paginăEvenimente › Reuniune la Ordinul Arhitecților din Roma

Reuniune la Ordinul Arhitecților din Roma

10-11 noiembrie 2011

În perioada 10-11 noiembrie 2011 a avut loc la Roma întâlnirea organizată de către Amedeo Schiattarella, Președinte al Ordine degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori din Roma, cu următoarele teme în discuție:

  1. Relația între educație și practică profesională.
  2. Evoluția viitoare a organizațiilor profesionale din Europa.
  3. Tarifele de referință în perspectiva directivelor europene.

La întâlnire au participat următorii reprezentanți ai organizațiilor profesionale:

Fiecare dintre participanți au adus la cunoștința forumului date și informații privind activitatea profesională în țările din care provin.

În partea a doua a întîlnirii s-au discutat punctele comune care pot sta la baza continuării colaborării între organizațiile prezente. Discuțiile au fost urmate de dezbateri.

În cea de a treia parte s-a căzut de acord, în principiu, asupra unui text comun care va fi transmis organizațiilor partenere spre definitivare și care, după finalizare, va fi remis structurilor europene.

Participanții au fost invitați de către Președintele Amedeo Schiattarella la o reuniune a Consiliului Ordinului din Roma la care au participat toți președinții filialelor regionale din Italia: Torino, Bologna, Liguria, Ravena, Parma, etc. A avut loc un schimb de opinii extrem de fertil privind organizarea, modul de lucru, preocupările specifice și relația între filiale.

Președintele Amedeo Schiattarella a invitat delegația Filialei București a O.A.R. la următoarea reuniune a ARCE care reprezintă un grup de lucru format din președinții organizațiilor arhitecților din metropolele europene.

Atmosfera de lucru a fost extrem de cordială și, avînd în vedere modul de lucru, sperăm că vom întări relațiile între organizațiile noastre.