Prima paginăEvenimente › Protocol de colaborare cu Camera Arhitecților din Bulgaria, orașul Sofia

Semnarea unui Protocol de Colaborare între OAR, Filiala București și Camera Arhitecților din Bulgaria - CAB, Filiala Sofia

Protocol O.A.Sofia.pdf

În localitatea bulgară de graniță Silistra, Vineri 08 Aprilie 2011 în prezența unor delegații din partea OAR - Filiala București și din partea CAB - Filiala Sofia, a avut loc o ședință de lucru în vederea semnării unui Protocol de Colaborare între cele două organizații profesionale.

Delegația Filialei București a fost reprezentată de Mircea Ochinciuc – președinte, Mario Kuibuș – vicepreședinte, Iulius Cristea – membru CT al OAR București.

Discuția a fost o continuare a dialogului și discuțiilor avute în luna noiembrie a anului trecut de la Silistra, dintre cele două organizații.

Printre obiectivele discuțiilor care s-au suprapus și cu intențiile de colaborare desemnate spre semnare și în Protocol se pot aminti: intenția implementării de acorduri regionale și nationale, schimburile culturale , de know-how, de informații tehnice și de experiențe profesionale, definirea și implementarea unor proiecte comune în zonă, organizarea unor evenimente comune, etc.

Astfel, în spiritul Protocolului de Colaborare semnat la final, filiala noastră a propus pregătirea următoarelor acțiuni concrete:

Deasemeni s-a discutat - la propunerea părții bulgare - și inițierea unor schimburi de idei (posibil sub forma și de concurs comun de idei) pentru vitalizarea legăturii și conexiunii în zona transfrontalieră Silistra-Călărași ca acțiune pilot ce ar trebui experimentată în viitor.

Întâlnirea s-a terminat cu semnarea Protocolului de către președinții celor două organizații într-un cadru festiv la sediul Consulatului Onorific al României din Silistra.

prof.dr.arh. Mircea Ochinciuc
Presedinte O.A.R. București