Prima paginăEvenimente › Lansarea a doua volume despre G.M. Cantacuzino

Lansarea a doua volume despre G.M. Cantacuzino

Editura Simetria, Ordinul Arhitectilor din Romania si Uniunea Arhitectilor din Romania va invita sa le fiti alaturi cu ocazia dublei lansari de carte in memoria arhitectului, pictorului si scriitorului George Matei Cantacuzino (1899-1060), vineri, 17 decembrie, ora 17.30 la Libraria Carturesti - Café Verona, str. Pictor Verona 13, Bucuresti

Volumul GM Cantacuzino (1899-1960). Arhitectura ca tema a gandirii/Architecture as a Subject of Thought de Mirela Duculescu este o monografie de arhitectura publicata la implinirea a jumatate de secol de la disparitia lui GM, un veritabil si demn intelectual.

Fondator al Caietelor de Arta si Critice Simetria (1939-1947), GM Cantacuzino este cunoscut pentru remarcabile lucrari de arhitectura din Bucuresti precum Banca Chrissoveloni (1928), corpul Eforiei Kreztulescu din Piata Palatului (1938), imobilul Bragadiru din Piata Lahovary (1935), vilele Nae Ionescu, Mavrocordat si Florica Policrat (1935), proiecte la malul marii - vilele Aviana si Bibescu de la Eforie Nord, (1933) hotelul Rex din Mamaia (1940), pavilioanele Mitropoliei Iasi (1960) s.a.

Cartea Scrisorile catre Simon/the Letters to Simon de GM Cantacuzino reuneste o seama de epistole memoralistice scrise de architect in perioada 1955-1959, dupa ani de crunta detentie politica. Editia bilingva prefatata de Nicolae Florescu este insotita de desene, acuarele si uleiuri semnate de G.M. Cantacuzino si schite-portret ale autorului realizate de nepoata sa Ilinca Cantacuzino.

Versiunea in limba engleza apartine doamnei Marie-Lyse Cantacuzino-Ruhemann, fiica autorului.

Volumele au aparut cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania si al Uniunii Arhitectilor din România, din Timbrul Arhitecturii.