Prima paginăEvenimente › Expo Viena Anuala de Arhitectura - editiile 2008 si 2009

EXPO VIENA ANUALA DE ARHITECTURA - EDITIILE 2008 si 2009

Institutul Cultural Roman din Viena a organizat o expozitie a proiectelor nominalizate si premiate la Anualele de Arhitectura ale Filialei Bucuresti a OAR in anii 2008 si 2009.

Vernisajul expozitiei, gazduita de Universitatea Tehnica din Viena – unde se afla si una din cele 3 facultati de arhitectura vieneze – a avut loc luni 30 nov ora 18:00.

Au rostit cateva cuvinte in deschiderea expozitiei profesorul dipl.- ing. arh. Manfred Wehdorn din partea gazdei si presedintele Filialei Bucuresti, prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc.

Au mai fost de fata arh. Mario Kuibus, vicepresedinte OAR Bucuresti, comisarul expozitiei, si conf. dr. arh. Iulia Stanciu care a prezentat proiectul sau de restaurare a imobilului din Pictor Verona nr.2, proiect premiat la Anuala din 2008

In aceiași zi la MAK s-a deschis o expozitie cu lucrari ale arhitectilor austrici printre care si un proiect de locuinta elastica, autor arh. Angelo Roventa, membru si al filialei Bucuresti a OAR, al carui proiect se bucura de o unanima apreciere.

Marti 1 decembrie a avut loc o dezbatere moderata de catre arh. Horia Marinescu din Viena, pe tema Bucuresti dupa 20 de ani."

Au mai participat la discutii, arh. Celia Ghika din parte ATU, Kurt Smetana din partea Camerei Arhitectilor din Viena, Mario Kuibus, autorul proiectului TUB, arh. Cristian Abrihan de la TU, arh. Rafael Gomez-Moriana profesor in Barcelona si alti invitați.

Miercuri 2 dec. delegatia română a avut intalnirea cu conducerea Camerei Arhitectilor din Viena, in vederea incheierii protocolului de colaborare cu Filiala Bucuresti.