Prima paginăEvenimente › Rezultatul concursului de solutii pentru extinderea Palatului Victoria

Rezultatul concursului de solutii pentru extinderea Palatului Victoria

In data de 14 iulie 2007, ora 9.30, in sala "Transilvania" a Palatului Victoria din Bucuresti, s-a intrunit juriul fazei a doua a concursului international de arhitectura "Extinderea Palatului Victoria". In baza regulamentului concursului, jurizarea s-a desfasurat dupa cum urmeaza:

Juriul Concursului:

Din cele 6 proiecte participante la faza a II – a a concursului, castigator a fost declarat proiectul cu numar de concurs 02.

Proiect 02 - numar de identificare 050906 - Proiect laureat

CIE - de Architekten Cie - Amsterdam / Netherlands
Arch. Branimir MEDIC
Arch. Pero PULJIZ

Juriul a facut urmatoarele comentarii si recomandari:

Proiectul se remarca prin claritatea solutiei de reconstructie a unei insule urbane si prin subtilitatea Iegaturii cu Palatul Victoria, ilustrand un bun raport cu o cladire istorica monumentala.

Extinderea este perfect adaptata exigentelor functionale si de flexibilitate ale programului, avand o buna relatie interioara cu cladirea existenta. Se recomanda insa amplificarea spatiilor subterane, relativ reduse in raport cu celelalte propuneri.

Proiectul propune o solutie capabila de a aduce beneficii din punct de vedere al economiei de energie, confortului si al echilibrului ambiental.

Prin scara, simplitate si transparenta, proiectul este semnul unei modernitati inteligente, propunand o formula europeana contemporana de a da demnitate unei functiuni publice.

Ca principiu general, juriul recomanda autoritatilor romane extinderea procedurii concursurilor de arhitectura, atat pentru calitatea ei in sine, cat si pentru capacitatea de a crea valoare in contextul competitiei internationale a oraselor.

Juriul felicita Guvernul Romaniei pentru initiativa organizarii concursului pentru extinderea Palatului Victoria si, avand in vedere importanta acestui obiectiv, spera intr-o cat mai rapida materializare a rezultatului concursului.

Pentru detalii puteti consulta site-ul Guvernului Romaniei la adresa www.cancelarie.ro/contest