Prima paginăDezvoltare profesională continuă › Tondach- „De ce țiglă ceramică” și „Concept Casa e4 - nZEB”
Curs practic și Training demonstrativ:

Tondach- „De ce țiglă ceramică” și „Concept Casa e4 - nZEB”

19 noiembrie 2019, Sediul OAR București - str. Sfântul Constantin 32, București

Marți 19 noiembrie, ora 18:00-20:00, Casa OAR București, str. Sf. Constantin, nr. 32 _ programul  ARHI_TECH Talks

Wieneberger  România  împreună cu OAR București organizează un curs practic și training demonstrativ prin care vor fi prezentate beneficiile utilizării unui acoperiș din țiglă ceramică. În acest context, va fi prezentat conceptul Casei e4, în contextul principiilor certificării nZEB.  

Țigla ceramică este un produs natural obținut prin arderea la peste 1000° C, care are o durata de viata de peste 100 de ani. Din acest interval, 33 de ani sunt acoperiți de garanție. Astfel, pe termen lung, țigla este o alegere rentabilă deoarece restaurarea acoperișului va fi necesară numai peste 100 de ani. Cu acest tip de țiglă, acoperișul va proteja casa pentru mai multe generații. Țigla ceramică poate reduce costurile de energie cu până la 20%, adaptându-se în funcție de fiecare anotimp, păstrând sau degajând căldură, și asigurând exact confortul ambiental de care este nevoie. Țigla ceramică nu este doar un material durabil, ci și unul economic, deoarece, definitorie în estimarea valorii unui acoperiș, este durata sa de viață și nu costurile create la momentul achiziției.

Casa e4 în contextul principiilor certificării nZEB.
Potrivit directivei 2010/31/EU a Parlamentului European, toate locuințele nou construite începând cu anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă un consum de energie aproape zero (nZEB). Vor fi prezentate cele 4 principii ce constituie baza conceptuală și practică a Casei e4:

Energie: Casa e4 este astfel concepută încât să fii protejat de creșterile imprevizibile ale prețurilor la energie electrică și gaze.

Economie: Casa e4 din cărămidă este exemplul real că poți construi o locuință modernă, performantă energetic și în același timp să ai cheltuieli totale reduse datorită costurilor de întreținere scăzute și utilizării energiei din surse regenerabile;

Ecologie: Prima Casă e4 din România este o locuință prietenoasă cu mediul și care respectă standardele unei construcții sustenabile și eficiente energetic. Performanța termică foarte bună este principalul motiv pentru utilizarea energiei regenerabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2;

Emoție și sănătate: Conceptul Casei e4 din cărămidă este realizat utilizând expertiza celor aproape 200 de ani de inovație în domeniul zidăriilor. Casa e4 dezvoltă un climat interior sănătos, ce echilibrează fluctuațiile de temperatură și umiditate.

Prelegerea este susținută de ing. Ionuț Hurmuzachi, consultant tehnic Wienerberger România.

După susținerea cursului, arhitecții sunt invitați din partea organizatorului la o degustare de Vinuri Romanești.

Atelierul este gratuit și este organizat pentru arhitecți și arhitecți-stagiari.

Termenul de înscriere este miercuri 18 noiembrie, ora 16:00.

La atelier  se pot înscrie maxim 45 de persoane.

Programul ARHI_TECH Talks primul de felul acesta din mediul de arhitectură din România, inițiază, alături de partenerii săi, o sumă de evenimente și ateliere dedicate tehnologiilor noi, materialelor de construcții, invențiilor și inovațiilor utile arhitecturii. Aceste evenimente, cursuri și ateliere fac parte din programul D.P.C. adresat arhitecților.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Wienerberger. 

Fișiere atașate:
tigla slefuita imagine site 2.jpg
tigla ceramica.jpg