Prima paginăDezvoltare profesională continuă › Specificul amenajării mediului rural
Curs:

Specificul amenajării mediului rural

7 aprilie 2017

Îndrumător: peis. Nicolas Triboi

Locuri: 24

Taxa de participare: 100 lei (membru OAR), 60 lei (stagiari OAR - în limita a 10 locuri), respectiv 130 lei (non membru OAR - în limita a 4 locuri)

Data limita de înscriere: 4 aprilie 2017, ora 16:00

Data: 7 aprilie 2017, între 9:30-16:30

Locul: Noul sediu al OAR București, sf. Constantin 32, mansardă

Conținut

„mai puține indigestii… mai multă savoare și respect pentru cei care trăiesc în teritoriu, pentru cei care au, dar și pentru cei care nu au”

Peisajul este o artă, dar este înainte de toate o structură socială cu scopuri economice pe un suport care a fost natural.

Cursul va propune o analiză globală a problematicilor specifice mediului rural și va dezvolta diverse metode de lucru specifice universului satului cu exemple pozitive, recomandări tehnice despre materiale, plantații, gestiunea apelor pluviale, grupuri de lucru, etc.

Într-o țară unde 45% dintre oameni trăiesc la țară și unde majoritatea orășenilor au pastrat o strânsă legătură cu lumea de la sat putem să fim șocați că majoritatea realizărilor / proiectelor sunt neadaptate mediului rural. Specificul satului nu este luat în considerare din mai multe motive: locuitorii nu sunt sensibilizați asupra valorilor specifice din universul satului (inoxul care a invadat Maramureșul de exemplu...), proiectanții nu sunt sensibilizați la realitatea sătească (construcții neintegrate în peisaj, amenajări de tip urban...), autoritățile locale vor să reproducă modelele urbane.

Pe de o parte muzeificăm valorile sătești (idealizăm viața arhaică țărănească) și pe de altă parte lăsăm satele să se transforme în autostrăzi indescriptibile, jalonate de tuia și de stâlpi de iluminat.

Detalii despre îndrumător

peis. Nicolas Triboi - a absolvit „Ecole Nationale superieure de la Nature et du Paysage de Blois" (Franța). Peisagist, artist și urbanist este instalat în România de 10 ani unde a pus bazele „Atelierului Foaie Verde”, descris ca fiind „o odă dedicată naturii”. Este membru în Consiliul Științific a Parcului Național Piatra Craiului din 2008, iar din 2015 membru board-ului fundației Pro Patrimonio. A realizat o mare varietate de proiecte atât în mediul urban cât și în cel rural.

Modalități de înscriere

Pentru înscriere este necesară achitarea taxei de participare, într-una din următoarele variante:

- la casieria filialei – str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1, București – unde se va semna și contractul cu OAR. Este necesar să aveți buletinul sau ștampila firmei (dacă doriți factura pe persoană juridică).

- online, sau prin transfer bancar. Pentru aceasta, se trimit datele de facturare pe mail către filială – oarbuc@rdsmail.ro  În cazul în care doriți factura pe persoana fizică, este necesară și o copie după buletin. Dacă factura se face pe firmă, se trimit datele firmei (CIF, nr. din registrul comerțului, cont bancar, adresă și numele reprezentantului legal). Transferul se realizează în contul IBAN RO62.BRDE.410S.V020.1326.4100, deschis la BRD suc. ACADEMIE. Dovada plății se va trimite pe mail la filială, contractul și factura în original urmând să fie înmânate participanților la curs.