Prima paginăDezvoltare profesională continuă › Arborii și orașul - Curs organizat cu sprijinul ASOP, filiala București
Curs:

Arborii și orașul - Curs organizat cu sprijinul ASOP, filiala București

1 aprilie 2017

Îndrumător: peisagist Diana Culescu 
Număr de locuri: 40 
Taxa de participare: 100 lei (membru OAR), 60 lei (stagiari OAR - în limita a 10 locuri), respectiv 130 lei (non membru OAR - în limita a 4 locuri) 
Data limita de înscriere: 31 martie 2017, ora 16:00 
Data: 01 aprilie 2017, între orele 9:00-16:00 
Locul: La Firul Ierbii, adresa Splaiul Unirii nr.160 (fostele hale Industria Bumbacului)

Conținut

Acest curs oferă o imagine de ansamblu cu privire la modul în care natura îți face simțită prezența în oraș. Cu această ocazie, vor fi explorate o serie de concepte - precum succesiunea secundară, spațiul vital, condițiile pedo-staționale - care explică felul în care vegetația se dezvoltă și reacționează în mediul urban. De asemenea, în cadrul cursului vor fi prezentate principiile implicate în identificarea arborilor împreună cu alte aspecte esențiale pentru înțelegerea speciilor. Cursul înglobează și o parte practică, desfășurată pe teren, în cadrul căreia cursanții vor avea ocazia să utilizeze informațiile prezentate în segmentul teoretic.

Detalii despre îndrumător

peisagist Diana Culescu - a absolvit în 2006 Specializarea Peisagistică a Facultății de Horticultură din cadrul U.S.A.M.V.B., iar în 2008 Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată în cadrul U.A.U.I.M. În anul 2015 a obținut titlul de Doctor în Horticultură pe baza tezei având ca temă ”Elaborarea unei metode de analiză a calității spațiilor verzi urbane”. Activitatea sa curentă implică proiectarea și implementarea unei game largi de proiecte în domeniul arhitecturii peisajului și a planificării urbane în cadrul RPR Birou de studii contemporane. Din iunie 2016 deține funcția de președinte al Asociației Peisagiștilor din România.

Modalități de înscriere

Pentru înscriere este necesară achitarea taxei de participare, într-una din următoarele variante: