Prima pagină
› Anunțuri
› mai 2024
› Robert Negoiță – Primăria Sectorului 3 - Podcast OAR București/Fast talks #21 – Discuții despre București cu candidații la primăriile Capitalei
Robert Negoiță – Primăria Sectorului 3 - Podcast OAR București/Fast talks #21 – Discuții despre București cu candidații la primăriile Capitalei
🎙️Invitat: Robert Negoiță– Primăria Sectorului 3
🎙️Gazde: arh. Emil Ivănescu – președinte OAR București, arh. Bogdan Fezi și arh. Irina Meliță – vicepreședinți ai OAR București.
🟢Filiala București a Ordinului Arhitecților din România (OARB) demarează o serie de întâlniri cu candidații pentru primăriile Capitalei, pentru a purta un dialog pe tema priorităților arhitecturale și urbane ale orașului. Discuțiile au loc cu precădere la sediul OARB și se axează pe teme de interes major pentru viitorul Capitalei, precum respectarea termenelor de emitere a autorizațiilor, finalizarea Planului Urbanistic General (PUG) sau limitarea derogărilor din Planurile Urbanistice Zonale (PUZ).
O parte dintre temele abordate în discuția cu Robert Negoiță:
Legătura dintre Planul de Urbanism General și timpii în care sunt emise autorizațiile de construire. (03:04)
Importanța existenței unor reglementări bune pentru a nu mai exista obiecții și a putea lucra predictibil. (07:40)
Facilitarea dialogului cu cei direct interesați în contextul în care administrația publică își dorește investiții pentru a crește din punct de vedere economic. (16:10)
Funcționarea administrației din prisma resursei umane care este deficitară în domeniul urbanismului și al arhitecturii. Responsabilizarea proiectanților pentru ca primăria să aibă rolul de reglementare. (19:15)
Credibilitatea și atribuțiile CTATU (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism). (24:15)
Instituțiile statului sunt cele care trebuie să încurajeze investițiile private. (26:23)
Consolidarea clădirilor vechi - cum este justificată investiția administrației. (28:30)
Respectarea legislației în ceea ce privește clădirile care sunt monument istoric. (32:00)
Investițiile de anvergură ale administrației trebuie să urmărească calitatea care poate fi obținută prin concurs de soluții. (34:00)