Prima paginăAnunțurimai 2024 › C.E.A.A.A. prezintă proiectul cultural Bauhaus 2024
9 mai 2024 • Evenimente

C.E.A.A.A. prezintă proiectul cultural Bauhaus 2024

Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu The Institute, Palatul Parlamentului - Centrul Internațional de Conferințe, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Muzeul Muzeul Național al Literaturii Române din București, EfdeN și alte instituții culturale partenere, prezintă proiectul cultural „Bauhaus 2024”, eveniment realizat și dedicat Romanian Design Week, Noului Bauhaus European, Zilelor Europei, Nopții Muzeelor, Zilei Internaționale a Muzeelor și Zilei Diversității Culturale.

Bauhaus 2024 prezintă publicului o expoziție care oferă o perspectivă a viziunii noii generații creative și încurajează dialogul între specialiști și viitoarea generație de profesioniști din domeniul artei, arhitecturii și audiovizualului. Bauhaus 2024 celebrează începutul de drum al tinerilor creativi și aduce în prim-plan proiectele inovatoare ale acestora, contribuind la dezvoltarea și promovarea tinerelor talente din România.

În cadrul Romanian Design Week, ediția a XII-a, proiectul expozițional, educațional și creativ BAUHAUS 2024 se va desfasura la Palatul Parlamentului - Centrul internațional de conferințe în Sala de expoziții de artă ”Constantin Brâncuși”, în perioada 9 – 31 mai 2024.

Festivitatea de Premiere Bauhaus 2024 va avea loc în data de 25 mai 2024, ora 16:00, la Palatul Parlamentului - Centrul internațional de conferințe în Sala de expoziții de artă ”Constantin Brâncuși” din Strada Izvor, nr. 2-4 , București, sector 5.

În data de 18 mai 2024, de Ziua internațională a muzeelor si Nopții muzeelor, începând cu ora 16:00, sunt incluse o serie de conferințe și workshopuri tematice inițiate de către Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, alături de partenerii săi.

În cadrul acestor activități interactive, sunt abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură sustenabilă și audiovizual, menite să încurajeze dialogul multidisciplinar și să apropie publicul de creațiile realizate de tinerii talentați.

Evenimentul „BAUHAUS 2024" prezintă publicului larg și comunității culturale internaționale explorarea patrimoniului creativ Bauhaus prin tehnicile desenelor realizate de către tinerii implicati in proiect.

Conceptul expozițional Bauhaus 2024 de la Palatul Parlamentului - Centrul Internațional de Conferințe din Sala de expoziții de artă ”Constantin Brâncuși”, în perioada 9-31 mai 2024, din cadrul Romanian Design Week si  concursul internațional de creativitate „Bauhaus 2024”, prezintă cele mai reușite lucrări intrate în concurs, amintind de impactul multidisciplinarității și al mișcării Bauhaus asupra societății moderne, prin prezentarea expoziției - experiment de artă și arhitectură.

Expoziția face parte dintr-un program cultural și educațional C.A.M.M.A. - Cultură, Artă, Arhitectură, Muzică, Audiovizual, realizat și dezvoltat de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.), în parteneriat cu The Institute, Academia Română – Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Palatul Parlamentului - Centrul Internațional de Conferințe, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Ministerul Culturii și Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, sub semnul Noului Bauhaus European.

Proiectul „Bauhaus 2024” aduce o dimensiune culturală și creativă, alăturându-se proiectelor culturale ale Festivalului Noului Bauhaus European organizat de către Comisia Europeană. Programul expozițional „Bauhaus 2024” de la Palatul Parlamentului - Centrul internațional de conferințe în Sala de expoziții de artă ”Constantin Brâncuși” va fi completat în această lună de o serie de alte proiecte ce vor contura o hartă a spațiilor și a evenimentelor care împărtășesc valorile Noului European la nivelul Bucureștiului prin Romanian Design Week.


Fișiere atașate: