Prima paginăAnunțurimartie 2024 › Invitație înscriere la Simpozionul anual „Arhitectură. Restaurare. Arheologie” organizat de ARA
8 martie 2024 • Evenimente

Invitație înscriere la Simpozionul anual „Arhitectură. Restaurare. Arheologie” organizat de ARA

Asociația ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie), în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” și Muzeul Municipiului București, invită cercetătorii la Simpozionul anual „Arhitectură. Restaurare. Arheologie” și la masa rotundă cu tema: Lecțiile ruinei.

Pentru a XXIV-a ediție, Simpozionul ARA  vă invită să participați cu comunicări științifice în spiritul temei din acest an, inspirate de Arheologie, Restaurare, Istoria Arhitecturii sau Artei. 

Simpozionul va avea loc între 9-11 mai 2024 la Muzeul George Severeanu, str. Henri Coandă nr. 26.
Îi invităm pe cercetători să trimită un rezumat de maximum 300 de cuvinte în limba Română sau Engleză până pe 15 martie 2024, la adresele: contact@simpara.ro sau margineanu_monica@yahoo.fr.

Impresionante și vulnerabile în același timp, ruinele, urme din ceea ce a fost o ars aedificandi a trecutului, generează întrebări fundamentale. Despre cum privim, cum gândim, cum cercetăm, cum păstrăm. Aceste întrebări fac parte din matricea spațiului cultural în care trăim. Sunt așadar marcate de contextul actual, de diversificarea instrumentelor și tehnicilor de investigare, de reașezarea teoretică a domeniului patrimoniului cultural și a ramurii sale operative, restaurarea. Ele definesc fizionomia unei societății dinamice în epoca post-truth, cu un edificiu democratic continuu subminat și cu tot mai puțini apărători.