Prima paginăAnunțurifebruarie 2024 › A fost amplasat primul chioșc de flori proiectat în urma concursului de soluții „KIOSK DESIGN”
28 februarie 2024 • Agenda O.A.R. București

A fost amplasat primul chioșc de flori proiectat în urma concursului de soluții „KIOSK DESIGN”

Astăzi, 28 februarie 2024, a fost amplasat primul chioșc de flori proiectat în urma concursului de soluții organizat de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, prin Anuala de Arhitectură București, cu girul Ordinului Arhitecților din România (OAR), alături de Primăria Sectorului 6 - prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6. Concursul de soluții „KIOSK  DESIGN” a fost organizat în anul 2021, iar primul chioșc a fost amplasat la intrarea de metrou Lujerului, ieșirea spre Piața Veteranilor. 

Îi felicităm pe arhitecții de la SC Studio Circular SRL care, în asociere cu Moldovan M. Miruna – Birou Individual de Arhitectură, au câștigat concursul de soluții “KIOSK DESIGN”. Le mulțumim că au ales să se implice în acest proiect.

Tema de proiectare pentru organizarea concursului „KIOSK DESIGN”  a urmărit principiile incluzivității, fiind organizate întâlniri cu asociațiile de florari pentru a înțelege cât mai bine nevoile reale ale celor care le vor folosi.

Organizarea concursului de soluții a fost posibilă datorită dialogului profesional pe care Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România o are cu Administrația din Sectorul 6, care administrație înțelege că este nevoie de coerență și calitate la nivelul amenajării spațiul public urban și că este important să fie organizate concursuri de soluții atunci când vorbim de lucrări importante pentru București și pentru calitatea vieții cetățenilor lui. 

Felicităm Primăria Sectorului 6 pentru că a inițiat și a implementat proiectul „KIOSK DESIGN”, îi felicităm pe toți cei care s-au implicat și credem că este un exemplu de bune practici care reprezintă un prim pas important și simbolic pentru redefinirea esteticii spațiului public și a felului în care ne raportăm la el.