Prima paginăAnunțurifebruarie 2024 › Expoziția „Design Incluziv” care schimbă percepții în rândul tinerilor
5 februarie 2024 • Evenimente

Expoziția „Design Incluziv” care schimbă percepții în rândul tinerilor

Vernisajul expoziției „Design Incluziv” care a avut loc pe 1 februarie în spațiul expozițional al Filialei București a OAR a fost despre cum designul incluziv trebuie privit ca o provocare și o oportunitate pentru a face din mediul în care trăim unul mult mai prietenos.  

Organizat de întreaga echipă Tomorrow's Architects, cu sprijinul Anualei de Arhitectură București, lucrările expuse au fost răspunsul fantastic pe care tinerii l-au dat la provocarea lansată de organizație. A fost un răspuns care a arătat cât este de importantă conștientizarea că proiectarea trebuie făcută pentru oameni, care oameni sunt diferiți, cu nevoi diferite.

Oana Mihăescu, lector arhitect la UAUIM,  a vorbit în cadrul vernisajului despre faptul că este nevoie ca arhitecții să asculte și să fie empatici. Profesoara a detaliat elementele principale care au dus la stabilirea câștigătorilor: integrarea în context, specificitatea, înțelegerea temei incluziunii, spiritul ludic, coerența dintre elementele arhitecturale.  Profesoara a subliniat că arhitectura nu lucrează doar cu spațiul vizual. Este nevoie să fie implicate și integrare toate simțurile. 

În urma dezbaterilor juriului, comisia a acordat următoarele premii:

·       I - Premiul pentru elevi - Vasilică Theodora Carmen & Cristiana Marcu, Teodorescu Ariana Medeea și Nica Alexandru.

·       II - Premiul pentru Allplan - Teodorescu Ariana Medeea & Marcu Alexandra Cristiana.

·       III - Premiul pentru Lumion - Popov Petru Alexandru.

Expoziția „Design Incluziv” poate fi vizitată până pe 13 februarie 2024, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, în timpul programului de lucru al filialei.

Felicitări tuturor!