Prima paginăAnunțuriianuarie 2024 › La Expohub a fost vernisată bionica și sustenabilitatea în gândirea de arhitectură, urbanism și teritoriu
22 ianuarie 2024 • Evenimente

La Expohub a fost vernisată bionica și sustenabilitatea în gândirea de arhitectură, urbanism și teritoriu

Vernisajul expoziției "Bionică și Sustenabilitate în gândirea de arhitectură, urbanism și teritoriu”, care s-a desfășurat la Expohub OAR București în data de 18 ianuarie, a fost în memoria lui Emil Barbu Popescu, omul care a sprijinit orice ideea bună și care s-a asigurat că spațiul arhitectural românesc are o enclavă sigură. 

Plecând de la ideea că e bine să fim mereu mirați și să ne dorim să descoperim mereu noutatea, evenimentul a așezat umăr la umăr în spațiul expozițional al Filialei București a OAR studenți și arhitecți consacrați, oameni care înțeleg că arhitectura are o responsabilitate enormă pentru ca lumea să continue să se bucure de planetă, în toate formele ei. 

În cadrul expoziției sunt prezentate  proiecte și experimente de arhitectură rezultate în urma colaborării dintre Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Universitatea Alcala de Henares din Spania, pe parcursul a 15 ani de parteneriat academic și științific.

Vernisajul a găzduit și lansarea cărților „Architecture Inspired by Nature. Experimenting Bionics”, Editura Springer Nature, 2023, editori Rosa Cervera, Codina Dușoiu, Tana Lascu și „Arhitectura bionică”, Editura Universitară Ion Mincu, 2023, editor Constantin Hostiuc.

Le mulțumim tuturor celor implicați, îi felicităm pentru abnegație!

Expoziția poate fi vizitată până pe 30 ianuarie 2024, în timpul programului de funcționare al filialei: L-J - 09,00 – 17,00, V – 09,00 – 14,00.