Prima paginăAnunțuriianuarie 2024 › Ultimul interviu cu prof. em. dr. arh. Emil Barbu Popescu – Mac
11 ianuarie 2024 • In Memoriam

Ultimul interviu cu prof. em. dr. arh. Emil Barbu Popescu – Mac

https://youtu.be/SL8WA7rCtXI

În ianuarie 2023, domnul  prof. em. dr. arh. Emil Barbu Popescu – Mac acorda un ultim interviu doamnei prof. em. dr. arh. Cristina Olga Gociman. Mărturia profesorului a fost înregistrată în cadrul proiectului „Comunitatea academică a Școlii de Arhitectură” (CASA). Acesta a fost conceput ca un omagiu adus aniversării a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură de către Societatea Arhitecților Români (SAR) în 1892.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a inițiat împreună cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București și Uniunea Arhitecților din România  - proiectul comun CASA, coordonat de doamna prof. em. dr. arh. Cristina Olga Gociman,  cu finanțare din timbrul de arhitectură.

Interviul cu Emil Barbu Popescu – Mac face parte din proiectul CASA - componenta „Dascăli și discipoli. Opinii. Reflecții. Mărturii” care evidențiază dimensiunea culturii afective a relației cu școala, atât a dascălilor cât și a discipolilor, prin mărturii consemnate, amintiri, desene, fotografii, coagulând un spirit de grup, puternic, creativ, și, de ce nu, rebel. 

Toate acestea sunt mărturii despre spiritul special al studentului arhitect, despre activismul comunitar, despre coeziune și rezistență prin cultură la manifestările restrictive ale epocii. 

Vă invităm să urmăriți interviul și să vă bucurați de ceea ce a însemnat ultima mărturie înregistrată a celui care a fost prof. em. dr. arh. Emil Barbu Popescu – Mac.

Dumnezeu să îl aibă în pază!