Prima paginăAnunțurinoiembrie 2023 › Gala de premiere a Anualei de Arhitectură București 2023
25 noiembrie 2023 • Evenimente

Gala de premiere a Anualei de Arhitectură București 2023

Gala de premiere a Anualei de Arhitectură București 2023, ediția a XXI-a, din 16 noiembrie a avut o dublă semnificație și s-a desfășurat la Sala Tronului din cadrul Muzeului Național de Artă a României, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Anuala de Arhitectură București (AAB) este unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură contemporană din România și din Sud-Estul Europei.

Aceasta este organizată de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România și premiază, prin jurii internaționale de profesioniști recunoscuți, producția de arhitectură contemporană autohtonă, expunând-o astfel publicului larg.

Echipa curatorială din acest a fost formată din dr.arh.Iris Popescu și arh. Mihaela Șerban, reprezentante ale AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială).

Tema curatorială a ediției de anul acesta este București incluziv.

Au fost premiați arhitecți și întreagă echipă care participă la buna implementare a unui proiect și a unei  construcții: clientul de arhitectură, antreprenorul, constructorul, inginerul.

Deviza premiilor Anualei de Arhitectură București este: Good Team, Good Architecture!

Anuala de Arhitectură București 2023 s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român.

Parteneri instituționali: UAR, UAUIM, ASAR.

Partenerii strategici: Wienerberger, Tondach, Terca, Alumil, Rehau, Blum, Nativo, Semmelrock, AllBim, Activ Invest, Alukhonigstal, Holcim, Rida.

AAB2023 este un program finanțat prin Timbrul de Arhitectură.

Proiectele premiate, precum și cele nominalizate, pot fi văzute aici.

Felicitări tuturor, mulțumim pentru implicare și susținere!

📷 Credit foto: Robert David & Petru Solomon