Prima paginăAnunțurioctombrie 2023 › Proiect cultural - „ SPAȚII CREATIVE – PEISAJ URBAN, GRĂDINI ȘI MALURI DE APE”
17 octombrie 2023 • Evenimente

Proiect cultural - „ SPAȚII CREATIVE – PEISAJ URBAN, GRĂDINI ȘI MALURI DE APE”

Filiala Mureș a Ordinului Arhitecților din România a lansat apelul de idei - „ SPAȚII CRETIVE – PEISAJ URBAN, GRĂDINI ȘI MALURI DE APE”, finanțat din Timbrul de Arhitectură.

Apelul de idei se adresează studenților la arhitectură din toate centrele universitare, tinerilor arhitecți stagiari, indiferent de filialele de care aparțin, studenților la secția horticultură - peisagistică a universității Sapientia din Târgu Mureș, claselor de arhitectură ale liceului vocațional de artă din Târgu Mureș.

În principiu, apelul de idei dorește să stimuleze imaginația și creativitatea tinerilor arhitecți, viitori arhitecți, arhitecți peisagiști pentru elaborarea de viziuni privind reabilitarea unui parc istoric și a malului râului Mureș, în relația cu zonele urbane pe care acesta le parcurge. Se doresc idei, ca surse de inspirație pentru procesele actuale de transformare urbană îndreptate spre elementele verzi și albastre ale orașului ca zone vii capabile să ofere energii întregii comunități și în același timp idei care pot îmbunătăți relația oamenilor cu parcul și râul în oraș.

Aceste idei ar putea constitui baza unor inițiative ale administrației locale pentru regândirea spațiului public precum și un posibil sondaj de opinie despre cum văd viitorul cei care sunt viitorii arhitecți.

Târgu Mureș, cu amplasamentele descrise, poate constitui un exemplu de educație participativă, o stimulare a conștiinței fiecărui viitor arhitect că este responsabil pentru spațiile pe care le creează, spații care pot deveni un model de activare culturală pentru locuitori.

Termenul limită de recepție, fără excepție, este  14 decembrie 2023, ora 22:00, pentru materialele trimise prin e-mail și 14 decembrie 2023, ora 15:00 pentru cele depuse la sediul filialei OAR Mureș.

Textul regulamentului pentru apelul de idei este atașat prezentului anunț.


Fișiere atașate: