Prima paginăAnunțuriaugust 2023 › Help Campus: prima tabără incluzivă pentru toți copiii din România proiectată pe baza concursului de soluții
7 august 2023 • Profesional

Help Campus: prima tabără incluzivă pentru toți copiii din România proiectată pe baza concursului de soluții

Anunțăm cu bucurie semnarea contractului de proiectare a primei tabere incluzive din România destinată copiilor și tinerilor, indiferent de abilități sau dizabilități, pe baza concursului de soluții organizat pentru Asociația Help Autism de către Anuala de Arhitectură București și OAR București,  cu sprijinul ASAR, prin colaborare cu AMAIS. Tabăra Help Campus este inițiativa exemplară a Asociației Help Autism.

Menționăm că întreg demersul este o premieră națională  atât pentru mediul de proiectare și construcții românesc, cât și pentru cel educațional. De aproximativ 30 de ani nu s-au construit printr-un astfel de demers amplu tabere dedicate în mod direct acestor categorii de copii în România.

Concursul de soluții organizat în anul 2022 a fost câștigat de firma de arhitectură româno-elvețiană condusă de arhitecții Laura Cristea și Raphael Zuber, având colaboratori specialități pe arh. Christian Beros și Beros Abdul, colaborator psihoterapie - Asociația Minți Creative. Autorii proiectului, arhitecții Laura Cristea și Raphael Zuber, au cooperat cu colectivul de arhitecți Judith Deak, Anisia Mouhamed, Ciprian Unguraș, Adrian Bratu și Laura Dinu. 

Proiectul câștigător a răspuns creativ unor cerințe complexe legate  de incluzivitate, de natura terapeutică și educațională a funcțiunii de tabăra pentru copiii aparte, de particularitățile sitului, ale contextului natural local, de resursele și cerințele beneficiarului.   

OAR București, Anuala de Arhitectură București și partenerii săi militează pentru realizarea și implementarea unor programe de arhitectură publică ce au la bază un efort comun pentru un mediu construit sustenabil, circular și incluziv, bazat pe practici calitative de proiectare și construcție.

Mesajul și efortul este clar: copiii din România merită și au nevoie de cea mai bună arhitectură publică-școlară selecționată pe baza unor concursuri de soluții ca măsură calitativă de implementare.

Detalii despre concursul de soluții:

https://concurs.oar-bucuresti.ro/tabara-help-campus/