Prima paginăAnunțuriiulie 2023 › Pictura abstractă care explorează valențele culorilor
24 iulie 2023 • Evenimente

Pictura abstractă care explorează valențele culorilor

 Vernisajul Continuum, semnat de arhitectul David Dominic Teleki, a fost gândit ca un eveniment prin care pictura abstractă este celebrată pentru forța cu care poate transmite sentimente puternice.

Tablourile expuse sunt pline de vibratie, gândite prin suprapuneri tușă cu tușă, o parte a lucrărilor având straturi etajate, care se află în contradicție și sunt în tema expoziției. 

Artistul reușește să facă trecerea de la un limbaj precis format la un limbaj care își lasă loc sieși, din dorința de a explora culoarea care surprinde de fiecare dată. În spatele lucrărilor este un parcurs mai lung, de ani de zile, existând nenumărate trimiteri arhitecturale de planuri.

Continuum se încadrează în abstract, cu forme puternice expresioniste care vin ca o eliberare, prin explorarea lejeră a limitelor culorii. Artistul și-a permis să fie mai liber ca de obicei, lucrările fiind rezultatul spontan al unor trăiri interioare. O parte a tablourilor expuse sunt dedicate tatălui artistului.

Expozitia poate fi vizitată până pe 1 august, în spațiul Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, în timpul programului de lucru al filialei.