Prima paginăAnunțuriiunie 2023 › Be Bionic! Experimente arhitecturale prin bionică
22 iunie 2023 • Evenimente

Be Bionic! Experimente arhitecturale prin bionică

Pe 6 iulie, ora 18,00, vă invităm la Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida" unde are loc vernisajul expoziției „Be Bionic! Experimente arhitecturale prin bionică ". În cadrul evenimentului are loc și conferința extraordinară susținută de arh. Rosa Cervera, de la Universitatea Alcala de Henares din Spania. 

Invitația de participare la vernisaj și conferință se adresează tuturor membrilor OAR.

„Be Bionic! Experimente arhitecturale prin bionică" va fi găzduită de către Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida" în perioada iulie-august 2023.

Descrierea expoziției 

Apropierea atentă, aprofundată de legile naturii în actul proiectării de arhitectură își dezvăluie tot mai mult valențele și potențialul, în contextul lumii actuale, în care dezvoltarea durabilă a trecut de la stadiul de recomandare la cel de prioritate. 

Expoziția „Be Bionic! Experimente arhitecturale prin bionică" găzduită de către Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida" este rezultatul colaborării în domeniul cercetării arhitecturii bionice între Școala de Arhitectură a Universității Alcala din Spania și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu".  Cele trei instituții sunt partenere în prezentarea unor proiecte (și machete) de arhitectură cu structuri inspirate din legile naturii, organizate după opt categorii: structuri verticale, structuri ușoare, construcții cu module, compoziții cu fractali, compoziții fluide după principiul topologiei geometrice, compoziții cu materiale reciclate, structuri definite de lumină și forme inspirate din morfologia naturii.

Expoziția prezintă atât proiecte de arhitectură executate, aparținând biroului Cervera Arquitectos din Spania, cât și studii ale structurilor bionice și proiecte elaborate de studenții Școlii de Arhitectură a Universității Alcala și Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, pe parcursul a zece ediții de seminarii internaționale de bionică, cât și în cadrul unor discipline predate în aceste instituții.