Prima paginăAnunțurimai 2023 › GdL Reglementări - o nouă întâlnire pentru redactarea ghidului necesar documentației de avizare și autorizare a lucrărilor de construcții
22 mai 2023 • Agenda O.A.R. București

GdL Reglementări - o nouă întâlnire pentru redactarea ghidului necesar documentației de avizare și autorizare a lucrărilor de construcții

Grupul de lucru (GdL) Reglementări are în agenda sa – între alte obiective - crearea unui ghid tip standard de redactare și conținut pentru documentațiile necesare avizării și autorizării lucrărilor de construcții. La întâlnirea grupului din 16 mai au participat ca invitați arh. Dan Pană și arh. Emil Roșca. Discuțiile cu membrii grupului au vizat cu precădere cerințele pentru proiectant/arhitect existente în Anexa 1 din Legea nr.50/1991 (cu modificările și actualizările ulterioare) referitoare la Planul de situație.

S-a lucrat pe planșe aduse pentru exemplificarea situațiilor de reprezentare folosite în practică, atât a elementelor grafice/convenționale, cât și a informațiilor care se regăsesc în cartușul/legenda Planului de situație. 

Demersul GdL Reglementări vizează analiza cerințelor prevăzute prin lege, membrii săi clarificând diferențele de percepție și de practică a administrațiilor locale care eliberează certificatele, respectiv autorizațiile de construcții. Scopul este acela de a crea un ghid unitar și util arhitecților-proiectanți și specialiștilor din primării, deopotrivă. 

Întâlnirile pe această direcție de acțiune vor continua.

Arh.Andrei Fenyo este coordonatorul GdL Reglementări din care fac parte următorii colegi arhitecți: Smaranda Baciu, Mihaela Hărmănescu, Bogdan Brănescu, Mihai Munteanu, Karoly Nemeș și Vlad Popescu.