Prima paginăAnunțurimai 2023 › Picturile abstracte care vorbesc de la sine
15 mai 2023 • Evenimente

Picturile abstracte care vorbesc de la sine

Vernisajul expoziției „I am" care a avut loc pe 11 mai la Expohub OAR București a fost un eveniment a cărui vedetă -  arta abstractă – a reușit să transmită cele mai subtile sentimente. Picturile în acril semnate de Alina Șomodi sunt sensibile și obligă cumva privitorul să înțeleagă mesajul autoarei prin prisma propriilor simțiri. 

Sunt picturi care vorbesc de fuziunea solară, de marele necunoscut, de pasărea paradisului și tranzitii metafizice, de transformările sinelui și visarea suprarealistă. 

Alina Șomodi pictează intuitiv și spontan, folosind diferite medii, straturi suprapuse și forme ascunse pentru a întruchipa un sentiment de curiozitate, mister și imperfecțiune. Lucrările sunt atât o încercare de a exprima libertatea, ritmul și fluiditatea vieții, cât și o modalitate de a-și proiecta lumea interioară folosind gesturi marcante pentru a declara emoții și sentimente. Procesul în sine este o formă de meditație transpersonală și descoperire de sine pentru artistă. 

Șomodi oferă culorilor libertatea să o aleagă, ea fiind cea care reușește să transmită mesajul cu subtilități infinite.

Faptul că artă abstractă este pentru fiecare dintre noi un alt fel de a privi lumea rezultă într-o expoziție unică, cu înțelesuri diferite, în funcție de privitor. „I am” poate fi vizitată până pe 22 mai la Expohub OAR București, în timpul programului de lucru al filialei.