Prima paginăAnunțurimai 2023 › OPEN OARB - MATACHE
12 mai 2023 • Evenimente

OPEN OARB - MATACHE

Joi, 25 mai, în spațiul Expohub OAR București, între orele 18:00– 22:00, are loc vernisajul expoziției MATACHE. Aceasta va fi deschisă până pe 30 mai 2023.

Ziua aleasă pentru vernisaj este Architecture’s Night în Cartierul Creativ. Sediul Filialei București a OAR face parte din cartier și va participa la evenimentul gândit în cadrul Romanian Design Week. 

Sediul din str. Sfântul Constantin nr. 32 va avea ușile deschise pentru a vernisa expoziția MATACHE, concepută de colegii arhitecți care fac parte din Grupul de Lucru Comunicare al Filialei București. 

Evenimentul își propune să readucă în atenția publicului acest loc important pentru București, a cărui istorie este emblematică pentru modul în care s-a modificat orașul în ultimii ani. 

Ne dorim să aducem în memoria colectivă efervescența acestui spațiu, mai ales spiritul locului care a căpătat valoare de simbol pentru oraș de-a lungul secolelor. O reimaginare a acestor locuri trebuie să țină seama de acest genius locci și să redea Bucureștiului această valoare urbană și socială pierdută. 

În cadrul expoziției va fi difuzat filmul documentar Matache. Berzei – Buzești în regia lui Dragoș Lumpan. De asemenea, vor fi proiectate  instalații video gândite de colegul nostru, Dan Ionescu.

Vom reveni cu detalii despre participarea la eveniment. 

Partenerii expoziției MATACHE sunt Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu și Graphein.

Le mulțumim, suntem recunoscători!