Prima paginăAnunțurimai 2023 › „Orașul la scară umană – Manifest pentru regenerare urbană durabilă”, 20-22 mai 2022, POINT
11 mai 2023 • Evenimente

„Orașul la scară umană – Manifest pentru regenerare urbană durabilă”, 20-22 mai 2022, POINT

Publicația GreenCommunity organizează pe 22 mai 2023, la POINT (Str. General Emeria Grigorescu, 10), cel de-al doilea episod al seriei de evenimente „Orașul la scară umană”, prin care promovează concepte de sănătate urbană prin dezbaterea unor probleme ale orașului cu impact asupra calității vieții locuitorilor. Dezbaterea și expoziția „Manifest pentru regenerare urbană durabilă" reprezintă un eveniment satelit al festivalului Romanian Design Week 2023. 

„Manifest pentru regenerare urbană durabilă” aduce în fața comunității un dialog între autorități din administrația locală, specialiști în urbanism și arhitectură, dezvoltatori imobiliari și reprezentanți ai societății civile pe tema reorganizării, revitalizării și reinventării spațiilor din oraș.

Conferința va fi moderată de Teodora Tompea (Jurnalist DIGI24), tema regenerării urbane prin regândirea, valorizarea și/sau accesibilizarea unor zone din interiorul unui oraș urmând a fi dezbătută de speakeri, precum Radu Mihaiu (Primar Sector 2 București), Bogdan Suditu (Conferențiar Universitar Doctor Facultatea de Geografie - Universitatea din București), Emil Ivănescu (Președinte Ordinul Arhitecților din România - Filiala București), Irina Meliță (Vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România - Filiala București), Maria Duda (Arhitect BAZA. Deschidem Orașul), Radu Andronic (Director general FIP Consulting) sau Jan Demeyere (Co-founder & Partner Speedwell).

Pentru a participa la conferința „Orașul la scară umană - Manifest pentru regenerare urbană durabilă” este necesară rezervarea unui loc în sală, completând formularul disponibil AICI (https://www.eventbrite.com/e/orasul-la-scara-umana-manifest-pentru-regenerare-urbana-durabila-tickets-631393895137 ) .

Pentru a materializa perspectivele și viziunile exprimate în cadrul dezbaterii, conferința este completată de o Expoziție de proiecte de regenerare urbană dezvoltate de administrațiile publice locale sau de investitori privați, cum ar fi refuncționalizarea unor zone industriale, amenajarea spațiului public și revitalizarea unor obiective de interes din București. Expoziția va fi deschisă publicului larg în mod gratuit, la POINT (Str. General Eremia Grigorescu, 10), în zilele de Sâmbătă (20 mai 2023) și Duminică (21 mai 2023), în intervalul orar 12:00 - 20:00.

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a vedea și a de afla detalii în premieră despre cum vor arăta câteva dintre proiectele de regenerare urbană care vor fi implementate în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Reșița, printre care se numără parcurile Lacul Morii și Liniei, dezvoltate de Primăria Sectorului 6 sau proiectele pentru refuncționalizarea și revitalizarea zonelor Obor, Moșilor Vechi și Colentina-Tei promovate de Primăria Sectorului 2.