Prima paginăAnunțuriaprilie 2023 › Despre frumusețea lucrurilor pe cale de dispariție desenate în creion grafit pe hârtie
24 aprilie 2023 • Evenimente

Despre frumusețea lucrurilor pe cale de dispariție desenate în creion grafit pe hârtie

Vernisajul expoziției de desen a arhitectei Adina Marin - Na’Ena’E - care a avut loc pe 20 aprilie 2023 la Expohub OAR București a fost un eveniment despre lucrurile pe cale de dispariție pentru care merită să te lupți. A fost un eveniment la care cei care au asistat s-au putut bucura de forța creatoare a unui artist în adevăratul sens al  cuvântului. 

Autoarea Adina Marin a vorbit în deschiderea evenimentului despre cum a luat ființă expoziția: “Aveam deja o idee pentru foarte multe dintre desene. Astfel că există un fir epic al tuturor desenelor. Am plecat de la a studia ce animale sunt pe cale de dispariție, apoi am trecut la plante, la oameni. Am vrut să surprind cumva sentimentul despre ce putem face cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru, cu fenomenele de dispariție.” Și i-a reușit în mod cert.

Desenele expuse cuprind o colecție în care sunt înfățișate animale dintre cele mai exotice – de la melcul cu armură de fier la pasărea paradis asiatică ori o întâlnire improbabilă între o găină și un crocodil. Sunt desene în creion grafit pe hârtie care înfățișează portrete ale chipului unui bătrân, exprimând pe rând eleganță, la fragilitate și delicatețe. 

În cadrul expoziției există și piese de cupru care trebuie citite împreună cu desenele din cameră și care sunt prototipuri de bijuterii meșterite de artistul Ion Radu (Nevers).

Expoziția poate fi vizitată până pe 25 aprilie, în timpul programului de lucru al filialei, vă încurajăm să o faceți cu încredere.