Prima paginăAnunțuriaprilie 2023 › Na’Ena’E din Hawaii la Expohub OAR București
12 aprilie 2023 • Evenimente

Na’Ena’E din Hawaii la Expohub OAR București

În perioada 20-25 aprilie 2023, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția de desen a arhitectei Adina Marin, intitulată Na’Ena’E. Vernisajul are loc joi, 20 aprilie, de la ora 18:00.

Expoziția se învârte în jurul ideii de trecător, efemer, delicat, fragil, (aproape) pe cale de dispariție. Este o expoziție în trei acte.

Titlul, Na’Ena’E, reprezintă denumirea unei plante aflate pe lista celor aflate în pericol în Hawai. Limba hawaiană, în care este denumirea plantei, este și ea o limbă vorbită din ce în ce mai puțin.  Na’ Ena ‘ A vorbește despre lucrurile pe cale de dispariție.

Primul act prezintă  animale mai mult sau mai puțin cunoscute și sunt evidențiate prin texte anumite comportamente ale lor care seamănă surprinzător de mult cu cele umane. 

Actul doi duce conceptul de trecător în sfera umană, fiind expuse lucrări cu portrete de bătrâni, cu o fragilitate și o anumită delicatețe dezvăluite de expresivitatea chipurilor. Tot aici sunt introduse și obiecte realizate de Radu Ion (Nevers), argintar din București. Aceste piese introduc în discurs ideea de meșteșuguri ale comunității rome, și ele cu un viitor incert într-o lume din ce în ce mai tehnologizată. 

Al treilea act este o serie de desene ce reprezintă un îndemn, de a proteja ecosistemele, animalele, plantele, oamenii care sunt sau nu sunt (încă) pe cale de dispariție.

Programul de vizitare a expoziției este: L - J: 10,00 - 17,00; V - 10,00 - 14,00.