Prima paginăAnunțuriaprilie 2023 › GdL Reglementări – întâlnire de lucru pentru îmbunătățirea standardelor de redactare și conținut
4 aprilie 2023 • Agenda O.A.R. București

GdL Reglementări – întâlnire de lucru pentru îmbunătățirea standardelor de redactare și conținut

Marți, 28 martie, a avut loc o reuniune a Grupului de Lucru (GdL) Reglementări coordonat de arh. Andrei Fenyo. Întâlnirea de la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R. l-a avut ca invitat pe arh. Dan Pană, reprezentant OAR în Asociația de Standardizare din România (ASRO), membru activ al comunității de arhitecți preocupați de crearea de standarde în domeniul nostru de activitate. Dan Pană testează în mod constant opțiunile identificate cu scopul de a valida în practică eficiența, validitatea propunerilor formulate.

Discuțiile s-au concentrat pe modul de reprezentare în planul de situație a principalelor elemente prevăzute prin lege. S-a încercat identificarea, din practica profesională și din multitudinea informațiilor, pe cele care pot fi agreate la nivelul Filialei Teritoriale București. Scopul este crearea unui standard comun pe care filiala să îl propună administrațiilor locale de sector și la nivel de București. Întâlnirile pe această direcție de acțiune vor continua.

Una din cele trei direcții de acțiune asumate la nivelul Grupului de Lucru (GdL) Reglementări coordonat de arh. Andrei Fenyo este crearea unui standard de redactare și conținut pentru documentațiile necesare avizării și autorizării lucrărilor de construcții. Echipa de conducere actuală a identificat această nevoie din feedbackul membrilor săi și, prin demersurile susținute în cadrul grupurilor de lucru și acțiune, face pași în acest sens.