Prima paginăAnunțuriaprilie 2023 › „Marțea arhitecților” – ediția din luna martie
2 aprilie 2023 • Agenda O.A.R. București

„Marțea arhitecților” – ediția din luna martie

La cel de-al patrulea eveniment „Marțea arhitecților” desfășurat pe 28 martie au fost prezenți arhitecți din toate generațiile. S-au purtat discuții consistente între arhitecții seniori prezenți la întâlnire și cei care sunt la început de drum. Pornind de la faptul că este important felul în care este prezentat domeniul studenților de la Arhitectură, la ce înseamnă valoarea de investiții reală pe mp, până la felul în care persoanele de altă profesie pot avea acces la informații despre ce înseamnă meseria de arhitect.

Arhitecții tineri prezenți la „Marțea arhitecților” au adus în discuție materia predată la UAUIM, cu accent pe ce anume ar putea fi îmbunătățit.

Subiectul finanțărilor din Timbrul Monumentelor a fost unul intens dezbătut în contextul crizei specialiștilor din piață care pot duce la bun sfârșit o lucrare necesară unui monument. În plus, discuțiile despre Codul urbanismului și ce se întâmplă cu acesta a fost unul dintre acele momente în care îți este clar de ce este bine să asculți de un arhitect.

Arh. Mina Sava, membru CT, a făcut turul casei pentru cei care și-au dorit să o viziteze. A fost o prezentare de o căldură fantastică, cu atenție la detaliile lucrărilor din sediul filialei, cu observații fine și admirație sinceră pentru felul în care a fost restaurată casa. 

Le mulțumim tuturor!