Prima paginăAnunțurimartie 2023 › Living 2060 – expoziție și conferință despre locuirea de mâine
13 martie 2023 • Evenimente

Living 2060 – expoziție și conferință despre locuirea de mâine

În perioada 13-15 martie 2023, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția Living 2060.
Luni, 13 martie 2023, începand cu ora 18,00, la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R. are loc vernisajul expoziției. În deschidere vor vorbi prof. dr. arh. Markus Tomaselli (Institutul de Urbanism, Arhitectură și Peisagistică, TU Viena) și arh. Nariman Mansouri (X-Change culture-science). Vor fi expuse lucrări ale studenților din Viena, Veneția și Yogyakarta care au participat la ateliere creative pe tema locuirii de mâine.

De la ora 18,30, dr. arh. Ikaputra, profesor al Universității Gadjah Mada, Yogyakarta, va susține o conferință cu tema Traiul în diversitate - Indonezia: studii de caz. 

Indonezia este cunoscută ca un arhipelag cu aproximativ 13.000 de insule mari și mici și găzduiește aproximativ 1.300 de triburi. Diversitatea culturală din Indonezia este o sursă generoasă și dinamică de studiu. Cultura vieții pe diferite insule din această țară oferă o imagine diversă a modului în care oamenii de pe insule administrează „pământul”, „mediul domestic”, "proiectarea", sau „structurile” pentru a satisface nevoile cotidiene și credințele lor. Pe baza unor exemple din insulele Sumatra, Papua, Nusa Tenggara și Java vom fi introduși în câteva teme specifice pentru diversitatea unică a Indoneziei.

Ikaputra este profesor la Departamentul de Arhitectură și Planificare, Facultatea de Inginerie, Universitatea Gadjah Mada, Yogyakarta, Indonezia. În prezent, este șeful Centrului de Studii în Transport și Logistică, de asemenea, este membru al Laboratorului de Istorie, Teoria și Conservarea Arhitecturii și Proiectării Urbane. Predă istoria arhitecturii, în special aspecte legate de mișcarea modernă, postmodernă și de deconstrucție, precum și istoria arhitecturii Nusantara, inclusiv arhitectura colonială olandeză. Cercetările sale privesc arhitectura tradițională, așezările istorice și districtele urbane. A fost implicat ca arhitect voluntar în lucrul cu comunități, în special la reconstrucția post-dezastru, în modernizarea caselor pentru familiile cu venituri mici și crearea unui mediul incluziv pentru persoanele cu dizabilități. 

Prezentarea expoziției Living 2060 și conferința susținută de dr. arh. Ikaputra vor fi în limba engleză.