Prima paginăAnunțurifebruarie 2023 › Webinar pe Zoom „Introducere în conceptul BIM și avantajele soluțiilor integrate”
22 februarie 2023 • Profesional

Webinar pe Zoom „Introducere în conceptul BIM și avantajele soluțiilor integrate”

Vă invităm pe 28 februarie, marți, de la 16:00 la un eveniment online pentru arhitecți numit „Introducere în conceptul BIM și avantajele soluțiilor integrate”, cu sprijinul Graphein si BIMTECH.

Webinarul va include o prezentare susținută de lectori, urmată de o sesiune de Q&A.

Webinar pe Zoom

link de înscriere:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_dv_HBW6qQ5-XDVgB6PAP1g

Nume: Introducere în conceptul BIM și avantajele soluțiilor integrate

Data: 28 februarie, ora 16:00 - 17:30
Moderator : arh. Cristian Blidariu, Vicepreședinte OAR Educație și pregătire profesională

Lectori: Ștefan Paraschiv | GRAPHEIN și Ștefan Constantinescu |BIMTECH;

Invitat Q&A: Ștefan Trifu

Lectori și structura prezentării:

Ștefan Paraschiv, GRAPHEIN

Cu o experiență relevantă în optimizarea fluxurilor de lucru în companii și analiză de business, Ștefan Paraschiv este consultantul Graphein pentru identificarea și implementarea soluțiilor digitale potrivite fiecărei companii din industria construcțiilor. Pasionat nu doar de tehnologie și inovație, ci și de dezvoltarea strategiilor pe termen lung pentru eficientizarea proceselor de lucru, Ștefan este recunoscut pentru susținerea adoptării avantajelor BIM în România.

Graphein este prima alegere a profesioniștilor în proiecte de topografie inginerească, asistență topografică pentru infrastructură, cadastru și intabulare, scanare 3D, măsurători BOMA și pentru urmărirea comportării în timp a construcțiilor. Crescută organic, după înființarea în anul 2014, Graphein este recomandată acum ca fiind măsura construcțiilor durabile atât în România, cât și pe plan european. Profesionalismul și livrarea la timp reprezintă valorile care au consacrat activitatea companiei, iar investiția continuă în resurse, aparatură, programe și tehnologii de ultimă generație au garantat rezultate remarcabile. Obiectivul Graphein este de a deveni liderul european în geodezie, eficientizând procesul și costurile din construcții.

Ștefan Paraschiv propune o discuție despre BIM și avantajele soluțiilor integrate:

- BIM: concept și aplicații din perspectiva Graphein

- Avantajele soluțiilor integrate (Revit - Autocad - Construction Cloud)

- Cum poate rezolva cloud-ul problemele de lucru, transferul de date și accesul în timp real pentru coordonarea între specialități

- Autodesk Construction Cloud și lucrul colaborativ în cadrul echipei.

Ștefan Constantinescu, BIMTECH

Ștefan Constantinescu este arhitect și BIM Manager, co-fondatorul asociației BIMTECH/buildingSMART Romania și fondatorul biroului BIT Arhitectura. Este președintele Comitetului Tehnic 335 în cadrul ASRO și membru În Comitetul Tehnic de Specialitate BIM în cadrul MDLPA. Este pasionat de tehnologie, sustenabilitate și inovație în domeniul construcțiilor și promotor al conceptului openBIM.

Fondată în 2016, Asociația BIMTECH a organizat 4 conferințe internaționale ”BIMcon” la București și Sinaia iar din 2022 a devenit Chapter-ul buildingSMART România, punând România pe harta internațională BIM. A participat la traducerea SR EN ISO 19650 1 și 2, la traducerea de ghiduri BIM, a realizat sondaje pe subiectul BIM și a publicat rapoarte de analiză post construcție ale proiectelor pilot în care a fost implicată. Asociația se mândrește cu peste 50 de membri persoane fizice și juridice, mulți dintre ei activi, și lansează în premieră programul de Certificări Profesionale buildingSMART (PCERT) în regiunea balcanică, program recunoscut la nivel global, în cadrul căruia s-au certificat deja peste 10 000 de profesioniști.

Ștefan Constantinescu propune o introducere în conceptul BIM

- Scurt istoric și schimbarea de paradigma în AEC

- Cei 3 piloni ai BIM-ului - interoperabilitate

- Fișiere open format, standardul IFC si ISO 19650

- BuildingSMART International și importanța organizației pe plan global

- Scurta introducere în BIM ușe cases (utilizări BIM)

Ștefan Trifu

Inginer structurist ca formare și curios din fire, Ștefan Trifu a realizat încă de la începutul carierei potențialul pe care procesul BIM îl poate avea în sectorul AEC. A încercat să se implice din ce în ce mai mult în acest fenomen, trecând pe rând prin nivelele de maturitate, diverse LOD-uri și straduindu-se să implementeze un workflow BIM în companiile în care a activat din piața românească. În prezent, Coordonator Regional în cadrul WSP România, Ștefan gestionează proiecte, colaborând îndeaproape cu sucursala din Danemarca, promovând beneficiile #openBIM.

Evenimentul va fi susținut pe platforma Zoom, online, iar pentru a putea participa este necesară o înscriere în prealabil AICIhttps://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_dv_HBW6qQ5-XDVgB6PAP1g

Numărul de locuri este limitat.

Vă așteptăm!

____________________________________________________________________________________

arh. Amalia Enache
Consultant Formare profesională și Stagiu

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150
e-mail: amalia.enache@oar.archi
www.oar.archi