Prima paginăAnunțuriianuarie 2023 › Grupul de Lucru Profesional - acțiuni concrete
27 ianuarie 2023 • Agenda O.A.R. București

Grupul de Lucru Profesional - acțiuni concrete

Grupul de Lucru (GdL) Profesional s-a întâlnit  joi, 26 ianuarie 2023, fiind prezenți 11 arhitecți înscriși în grup. Pentru ambele teme abordate - arhitectura generală și arhitectura de interior - au fost gândiți pași clari pentru ca propunerile grupului să se poată materializa.

Pentru arhitectura generală au fost stabilite următoarele acțiuni:

-         demararea unui program pilot de consultanță în vederea oferirii de suport pentru susținerea atestatului de verificator;

-         implicarea în subiectul PUG București în contextul în care Filiala Teritorială București a O.A.R. este un partener instituțional valoros care poate oferi dezbateri accelerate pe teme cheie;

-         pentru proiectul “Academia” gândit de GdL Profesional au fost aleși membrii echipei de lucru și au fost puse pe hârtie principalele teme și necesități.

În ceea ce privește arhitectura de interior, GdL Profesional și-a propus următoarele:

-         întâlnire cu arhitecții de interior cu scopul de a înțelege istoricul și intențiile acestora;

-         va fi inițiat un call pentru înscrierea în ordin a arhitecților de interior și vor fi  prezentate avantajele profesionale precum: posibilitatea  participării la Anuala de Arhitectură București, validarea personală prin apartenența la o organizație  profesională prestigioasă și cu istorie, viitoare apartenență la un Tablou dedicat arhitecților de  interior ca pas natural după formarea unei mase critice de membri.

În viitorul apropiat, GdL Profesional  va propune cursuri de pregătire profesională concepute în două categorii:

1) Curs de devize și antemăsurători. 

2) Curs de management birou de proiectare. 

Următoarea întâlnire a GdL Profesional a fost programată pentru finalul lunii februarie.