Prima paginăAnunțuriianuarie 2023 › Arhitectură premiată vernisată la sediul Filialei București a O.A.R.
25 ianuarie 2023 • Evenimente

Arhitectură premiată vernisată la sediul Filialei București a O.A.R.

Vernisajul expoziției “École des Beaux Arts” de la Expohub O.A.R. București a fost un eveniment prin care spațiul expozițional al filialei a fost invadat de istorie, de o incredibilă bogăție a detaliilor, de acuratețe desăvârșită în proiectare. De arhitectură de calitate în adevaratul sens al cuvântului. 

Expoziția de planșe premiate și medaliate în perioada 1907-1911 va putea fi vizitată până pe 31 ianuarie, la adresa din strada Sf. Constantin nr. 32. Cei care s-au ocupat de expoziție sunt arh. Damian D Alexandra și arh. Apetrei Emil. 

Subiectele planșelor premiate sunt gândite în stilul clasic internațional și sunt dezvoltate subiecte importante ale vremii într-o maniera impresionantă. Enumerăm câteva din temele abordate în planșele premiate în perioada respectivă: “Un port d’attache de ballons dirigeables militaires”, “Une usine elevatoire d’eau”, “Un grand magasin”, “Une cirque nautique”, “Une ecole proffesionnelle d’apprentis dans une grand ville”, “Un institute geologique et mineralogique”, “Une manufacture de mosaique et de vitraux d’art, “Hotel de voyageurs de premier ordre dans une grande capitale”, “Un theatre d’ete”, “Une station de chemin de fer urbain”, "Un chantier de construction navales”, “Une salle de concert”, “Une cloture marquant l’entrée de la crypte d’un pantheon”, “Un pavilion au bord d’un etang”, “Un institut agronomique”, “Une salle de patinage”, “L’entrée d’un tunnel urbain”, “Une bibliotheque publique”, “Une orangerie”.