Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › Podcast OAR București/fast talks #14 – Concurs de soluții pentru construirea primei tabere incluzive din România
14 decembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

Podcast OAR București/fast talks #14 – Concurs de soluții pentru construirea primei tabere incluzive din România

https://youtu.be/Y6mQix6KmpIInvitați: Daniela Bololoi, președinte Help Autism și Cătălin Moisescu, manager tabără incluzivă

Gazdă: arh. Emil Ivănescu, președinte Filiala Teritorială București a O.A.R.

📌Tema podcastului: Concursul de soluții pentru construirea primei tabere incluzive din România 

Filiala Teritorială București a O.A.R. și Asociația Help Autism, prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS, cu girul OAR Național, au lansat in luna septembrie concursul de soluții pentru construirea primei tabere incluzive din România.

Inițiatorul demersului este organizația non-guvernamentală Asociația Help Autism, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului de soluții. Misiunea Asociației Help Autism este de a crește șansele copiilor cu autism de a se dezvolta la potențialul lor și de a se integra social.

Este prima tabără incluzivă dedicată copiilor și tinerilor cu autism, precum și cu orice dizabilitate / indiferent de abilitate care se va construi în România în ultimii 30 de ani.

Este o cauză umanitară, care va fi construită exclusiv din fonduri private. Asociația Help Autism se bazează pe donații și implicarea celor care pot și își doresc să facă parte din proiect.

Viitoarea tabără care va fi construită în zona Uricani este un vis al celor de la Help Autism care au o familie de 700 de membri.

Viitoarea tabără va fi un loc al toleranței, al comunicării, un loc în care vor putea face activități în natură.

Asociația Help Autism are de mulți ani ideea de a construi o tabără -  o dovadă de mare curaj care ar trebui să fie urmat.

Proiectul are nevoie de sprijin profesionist, de o colaborare bună cu arhitecții care sunt specializați.

Faptul ca un ong are un astfel de proiect are nevoie de implicarea tuturor celor care o pot face: a sponsorilor, a partenerilor.

Tema proiectului este o premieră în România. A fost o provocare să fie gândită și este foarte vastă.

📢 Concursul de solutii este în derulare, predarea fiind pe 30 ianuarie, 2023.

#fasttalks #concursdesolutii #oarbucuresti #tabaraincluziva #implicare #sponsori #parteneriate #arhitecti #helpautism #ong #goodjob #managerproiect