Prima paginăAnunțuridecembrie 2022 › Lansare de carte de arhitectură la UAUIM
12 decembrie 2022 • Evenimente

Lansare de carte de arhitectură la UAUIM

Miercuri, 14 decembrie 2022, ora 17:00, are loc lansarea cărții "Interferențe arhitecturale italiene în arhitectura modernă românească”, autor dr .arh. Luca Matei Stoian. 

 Evenimentul se desfășoară la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în Sala Frescelor, Strada Academiei 18-20, București. 

 "Interferențe arhitecturale italiene în arhitectura modernă românească” este lansată în anul Centenarului Încoronării, în cadrul Anualei de Arhitectură București XX, a aniversării a 130 de ani de învățământ Superior de Arhitectură în România. 

 Alături de autor, vor lua cuvântul  academician Răzvan Teodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, președinte al Secției Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române, prof.dr.arh. Marian Moiceanu, rector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și arh. Bruno Andreșoiu, director Igloo Media.

 Proiectul editorial bilingv, în limba romană și engleză, publicat în condiții grafice deosebite la Editura Igloo Media, susținut de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.), pune în valoare identitatea culturală și istorică a arhitecturii moderne din România și Italia, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european.