Prima paginăAnunțurinoiembrie 2022 › Lights on Leonida! - Coandă.Altfel
24 noiembrie 2022 • Evenimente

Lights on Leonida! - Coandă.Altfel

Muzeul Național Tehnic Profesor Inginer Dimitrie Leonida, Filiala Teritorială București a O.A.R. și Anuala de Arhitectură București 2022 încheie noi parteneriate în cadrul Neo Art CONNECT. Cu această ocazie, este lansată o nouă expoziție în Camera Neagră la Galateca.

22 noiembrie - 5 decembrie

Vernisaj pe 24 noiembrie, ora 18:30

Evenimentul expozițional ce marchează parteneriatul celor trei instituții  este curatoriat de Anuala de Arhitectură București. Coandă.Altfel prezintă personalitatea renumitului inventator dintr-o  perspectivă extrem de personală. Cu sprijinul Muzeului Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida vizitatorii vor descoperi o serie de imagini rare, scrisori și portrete fotografice ale marelui inventator în Camera Neagră, în cadrul programului Neo Art CONNECT. Inventator de geniu, architect, iubitor de artă și muzică, Coandă nu încetează să cucerească prin complexitatea sa.

Alături de cele opt expoziții și instalații care aniversează cei 50 de ani de invenții create de Henri Coandă, inițiate de Filiala Teritorială București a O.A.R în parteneriat cu Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, proiectul de la Galateca, ce se desfășoară între 22 noiembrie și 5 decembrie, continuă seria expozițiilor ce reunesc arta și știința.

Anuala de Arhitectură București 2022  și Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida activează împreună spațiul muzeal al tehnicii românești prin seria de evenimente Lights on, Leonida! Cu această ocazie, Galeria Galateca devine parte din programul de vizitat.

Neo Art CONNECT, prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință, ediție pilot, a debutat de NAG cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce oferă șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat, detalii despre program se regăsesc pe www.neoartconnect.ro

Event on facebook:  https://www.facebook.com/events/865277344907384

Susținut de BRD

Partener strategic Fundația9

Parteneri media: Radio România CulturalMetropola TVmodernism.roBizAgenția C’ArtePropagartafeeder.roAici a Statkreatoria.roFinesociety.roDreamingof.net

Parteneri: AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureștiNespresso