Prima paginăAnunțurinoiembrie 2022 › Vernisajul expoziției „BAUHAUS 2022” și workshop-urile de arhitectură și design „BAUHAUS 2022”
22 noiembrie 2022 • Evenimente

Vernisajul expoziției „BAUHAUS 2022” și workshop-urile de arhitectură și design „BAUHAUS 2022”

În cadrul Anualei de Arhitectură București, ediția a XX-a, a fost inclus proiectul expozițional, educațional și creativ “BAUHAUS 2022”. Expozitia s-a desfasurat la sediul Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România în perioada 10 - 22 noiembrie 2022. Au fost incluse  o serie de conferințe și workshopuri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de partenerii săi. În cadrul acestor activități interactive, au fost abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură sustenabilă și audiovizual,  menite să încurajeze dialogul multidisciplinar și să apropie publicul de creațiile realizate de tinerii talentați.

Filiala Teritorială București a O.A.R., împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.), a realizat workshopuri de arhitectură și design ducând mai departe tradițiile și valorile Școlii Bauhaus. Evenimentul „BAUHAUS 2022 " a prezentat publicului larg și comunității culturale internaționale explorarea patrimoniului creativ Bauhaus prin tehnicile desenelor realizate de tinerii implicati in proiect.

Mai multe momente din cadrul vernisajului expoziției „BAUHAUS 2022” care a avut loc, joi 10 noiembrie 2022, și din cadrul workshopurilor de arhitectură și design de la sediul filialei - Expohub OAR București:

https://www.youtube.com/watch?v=7PScAJtkcQw

„BAUHAUS 2022 " la Reprezentanța Comisiei Europene

Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Filiala Teritorială București a Ordinul Arhitecților din România și EFdeN Sustainable City au participat cu Proiectul „Bauhaus 2022” la Reprezentanța Comisiei Europene. Au fost promovate inițiativele internaționale, atât către publicul larg, cât și în rețeaua europeană a proiectului New Bauhaus.

Proiectul „Bauhaus 2022”  a împărtășit valorile Noului Bauhaus European, având la bază promovarea și mediatizarea creativității studenților și elevilor din universitățile și liceele vocaționale de: artă, muzică, arhitectură, media, fotografie, film.

Elevii  Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”I.N.Socolescu”  premiați în cadrul Concursul   Internațional de Creativitate  „Bauhaus 2022” au fost felicitați de către reprezentanții Comisiei Europene în România și reprezentanții EFdeN Sustainable City.

https://romania.representation.ec.europa.eu/index_ro

The Institute și Baza. Deschidem orașul în cadrul ,,BAUHAUS 2022”

The Institute împreună cu cei de la  Baza. Deschidem orașul au prezentat vizitatorilor în cadrul Proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat  „BAUHAUS 2022”, o machetă „ gigant " după celebrul „Scaun Roșu și Albastru" proiectat de Gerrit Rietveld în anul 1917, care a marcat o schimbare radicală în teoria  arhitecturii și designului modern. Scaunul „Roșu și Albastru” a fost mărit de trei ori și în felul acesta a devenit aproape o mică lucrare de arhitectură pe care se pot cățăra mai multe persoane în același timp - un pretext pentru joacă și explorare colectivă a unui obiect desprins din specializarea care l-a consacrat.

https://institute.ro/  si https://debaza.ro/

EFdeN Sustainable City în cadrul „BAUHAUS 2022”

EFdeN  s-a alăturat proiectului “BAUHAUS 2022” cu prezentări și vizite ghidate organizate împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual. Au avut loc vizite în sit la EFdeN Sustainable City cu elevii Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”I.N.Socolescu” 2022.

Mai multe detalii:

https://www.youtube.com/watch?v=n1BAa1RHiAQ

https://efden.org/

Inițiatorul proiectului: Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.)

Mulțumim partenerilor evenimentului:

Parteneri principali: Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România.

Parteneri: The Institute, EFdeN , Lucas & Partners Arhitectura Studio, Igloo Media, MNG ART SRL, CATENĂ, GLULAM SĂ, GIP.SRL., VIZOO.RO, OMG Cabina Foto.

Parteneri instituționali: Academia Română Secția Arte, Arhitectură și Audiovizual, Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Națională de Arte București, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”, Ministerul Culturii, Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”I.N.Socolescu”, Colegiul Tehnic „Media” București, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu.

Mulțumim partenerilor media pentru sprijin și colaborare: Igloo, Național TV, Designist, The Institute. Modernism.ro, DC News, AGERPRES, Modernism.ro.

Coordonator proiect: dr. arh. Luca Matei Stoian

Pentru programul complet al proiectului „Bauhaus 2022” accesați pagina de Facebook a C.E.A.A.A. și www.ceaaa.ro.