Prima paginăAnunțurinoiembrie 2022 › Întâlnirea Grupului de lucru Reglementări al Filialei Teritoriale București a O.A.R. – 4 noiembrie, 2022
14 noiembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

Întâlnirea Grupului de lucru Reglementări al Filialei Teritoriale București a O.A.R. – 4 noiembrie, 2022

Prima ședință a Grupului de lucru Reglementări a avut loc online, vineri - 4 noiembrie. Grupul este coordonat de arh. Andrei Fenyo - vicepreședinte și membru al Colegiului Director.

A fost organizată echipa și fiecare membru a venit cu propuneri pentru schițarea condițiilor procedurale pentru o bună funcționare a grupurilor de acțiune stabilite. Arhitecții prezenți au purtat discuții la obiect pe marginea principalelor proiecte legislative aflate în consultare. Anterior acesteia, pe 28 octombrie, a avut loc o reuniune pregătitoare și de explorare care a fost deschisă oricărui membru din forurile de conducere.

Pe scurt, obiectivele avute în vedere de GdL Reglementări sunt următoarele:

- actualizarea și îmbunătățirea regulamentelor de organizare și funcționare ale OAR și ale Filialei București; 

- dezvoltarea unui cadru normativ intern la nivelul filialei; 

- îmbunătățirea cadrului normativ local și a interacțiunii profesionale cu autoritățile locale;

- implicarea filialei în politicile publice, locale și naționale.

Acțiunile din cadrul GdL sunt susținute și conțin grupuri de acțiune ( GdA-uri) care vor fi un mecanism simplu de îndeplinire a inițiativelor membrilor prin participare directă și asumarea unor livrabile. Astfel, se conturează trei grupuri de acțiune (GdA):

Vineri, 11 noiembrie 2022, membrii GdL Reglementări au avut-o ca invitată la cea de-a doua întâlnire de lucru pe arh. Yvonne Toader care a împărtășit conținutul regulamentului de funcționare pe care l-a generat GdL Profesional, grup coordonat de catre dumneaei.

S-a pornit de la ideea că este util să existe principii similare de funcționare ale grupurilor de lucru, precum și ale grupurilor de acțiune, pentru eficiență și conformare unitară la un set de reguli agreate și validate la nivelul Colegiului Director și/sau Consiliului Teritorial.

----------------------------------------

*Membri GdL Reglementari - Andrei Fenyo, Smaranda Baciu, Mihaela Hărmănescu, Bogdan Brănescu, Mihai Munteanu, Karoly Nemeș, Vlad Popescu