Prima paginăAnunțurinoiembrie 2022 › Filiala Teritorială București a O.A.R. a participat la conferința despre infrastructura din România
9 noiembrie 2022 • Agenda O.A.R. București

Filiala Teritorială București a O.A.R. a participat la conferința despre infrastructura din România

Conferința "Italy & Romania: Building Together” s-a desfășurat pe 8 noiembrie 2022, la Hotel Sheraton, București. Filiala Teritorială București a O.A.R. a participat la conferință prin vicepreședintele filialei, arh. Yvonne Toader.

Evenimentul a fost dedicat domeniului infrastructurii și a fost organizat de ITA – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, în colaborare cu Ambasada Italiei la București, Camera de Comerț Italiană pentru România și cu susținerea partenerului media „Bursa Construcțiilor".

S-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii în România în următorii ani și despre oportunitățile de afaceri din acest domeniu, infrastructură care include și clădirile de utilitate publică. Au fost prezentate informații despre noi materiale sustenabile: vopseluri absorbante de CO2, asfalt permeabil, teme de asigurări profesionale și ale lucrărilor, oportunități și probleme întâmpinate de către constructori. 

Vorbitorii au adus în discuție situația pieței și oportunitățile de colaborare cu societățile locale; au subliniat importanța arhitecturii sustenabile, utilizatoare de noi tehnologii și materiale. De asemenea, s-a discutat despre cele patru etape ale implementării BIM în România și a fost abordată tema Noului Cod al construcțiilor și al parteneriatelor instituționale. 

Evenimentul a inclus și un panel tehnic privind legislația achizițiilor publice, cu privire la principalele probleme și provocări întâlnite de companii în timpul participării la licitații.