Prima paginăAnunțurinoiembrie 2022 › „BAUHAUS 2022” la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R.
7 noiembrie 2022 • Evenimente

„BAUHAUS 2022” la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R.

Filiala Teritorială București a Ordinul Arhitecților din România împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) și partenerii săi prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „ BAUHAUS 2022 ".

Acesta va fi vernisat joi 10 noiembrie 2022 la sediul filialei, în cadrul Expohub OAR Bucuresti, ora 18:00, intrare din Strada Sfântul Constantin nr. 32, București. Evenimentul este realizat și dedicat  Anualei de Arhitectură București, ediția a XX-a. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10- 22 noiembrie 2022.

În cadrul expoziției vor fi prezentate o parte dintre cele mai reușite lucrări intrate în Concursul   Internațional de Creativitate  „Bauhaus 2022” și premiate de C.E.A.A.A. și Muzeul Național al Literaturii Române din București, în perioada 3-25 mai 2022: 

https://mnlr.ro/proiectul-cultural-si-creativ-bauhaus-2022/

Concursul   Internațional de Creativitate  „Bauhaus 2022”din Bucuresti a fost inițiat în anul 2022 de dr.arh. Luca Matei Stoian și organizat de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual împreună cu partenerii săi, amintind de impactul multidisciplinarității și al mișcării Bauhaus asupra societății moderne.

Expoziția face parte dintr-un program cultural și educațional C.A.M.M.A. – Cultură, Artă, Arhitectură, Muzică, Audiovizual, realizat și dezvoltat de C.E.A.A.A., în parteneriat cu Academia Română – Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Ministerul Culturii și Filiala Teritorială București a O.A.R., sub semnul Noului Bauhaus European. Proiectul „Bauhaus 2022” aduce o dimensiune culturală și creativă, alăturându-se proiectelor culturale Noului Bauhaus European organizate de Comisia Europeană.

Proiectul  cultural și creativ „Bauhaus 2022”  împărtășește valorile Noului Bauhaus European, având la bază promovarea și mediatizarea creativității studenților și elevilor din universitățile și liceele vocaționale de: artă, muzică, arhitectură, media, fotografie, film.

Evenimentul „BAUHAUS 2022 " prezintă publicului larg și comunității culturale internaționale explorarea patrimoniului creativ Bauhaus prin tehnicile desenului realizate de tinerele talente creatoare.
Ne alăturăm și promovăm inițiativele internaționale, atât către publicul larg, cât și în rețeaua europeană a proiectului New Bauhaus. 

În cadrul perioadei de desfășurare a proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat BAUHAUS 2022, 10- 22 noiembrie 2022, sunt incluse și o serie de conferințe și workshopuri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de partenerii săi. În cadrul acestor activități interactive, vor fi abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură sustenabilă și audiovizual,  menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public numeros de creațiile realizate de tinerii talentati.

The Institute prezintă vizitatorilor în cadrul Proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „BAUHAUS 2022”,  o machetă „ gigant " după celebrul „Scaun Roșu și Albastru" realizată de Gerrit Rietveld în anul 1917, care a marcat o schimbare radicală în teoria arhitecturii și designului modern:

https://institute.ro/

EFdeN  se alătură proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „ BAUHAUS” cu prezentări și vizite ghidate organizate împreună cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual în sit la EFdeN Sustainable City cu elevii  Colegiul Tehnic de Arhitectură "I.N. Socolescu" 2022:

https://efden.org/

Concursul internațional de creativitate „BAUHAUS 2022”

Dacă nu ați auzit niciodată de mișcarea Bauhaus, probabil că ați văzut influența ei în jurul vostru. De la semne de circulație la mobilier de birou, legendara școală de design a schimbat modul în care arată și funcționează lumea noastră.

La peste o sută de ani de la începutul mișcării în Germania, suntem încă înconjurați de ideile Bauhaus despre artă, creativitate și măiestrie. – Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual .

Prin Concursul international de creativitate „BAUHAUS 2022”, Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual a adus în fața publicului larg lucrări ale elevilor și studenților, printr-un eveniment dedicat arhitecturii, artelor și audiovizualului, având următoarele secțiuni de concurs: Pictură, Grafică, Compoziție, Afiș, Design, Arhitectură, Media, Fotografie, Sculptură, Muzică.

Despre Noul Bauhaus European

Noul Bauhaus European este o inițiativă strategică a Comisiei Europene, un proiect care combină viziunea Pactului Verde european cu o schimbare concretă în comunitate. Un proiect transdisciplinar, Noul Bauhaus European își dorește să stimuleze colaborarea și să genereze noi scenarii și moduri de a trăi și lucra împreună.

Noul Bauhaus European duce mai departe tradițiile și valorile Școlii Bauhaus, fondate în 1919,  de Walter Gropius în Weimar, atunci capitală a Germaniei de după Primul Război Mondial. Mișcarea combina meșteșugurile și artele plastice, devenind faimoasă pentru încercarea de a unifica principiile producției de masă cu viziunea artistică individuală. Punând folosirea inteligentă a resurselor și creativitatea în prim-plan, Școala Bauhaus vorbește despre importanța dialogului artistic multidisciplinar și trans-disciplinar și despre puterea adaptabilității  mediului artistic.

Misiunea C.E.A.A.A.

Inițiem și organizăm evenimente culturale, construim o comunitate ce reunește profesioniști, dar și publicul creativ și cultural din România.

Prin tot ceea ce facem ne-am propus să contribuim la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, creșterea și diversificarea audienței atelierelor, designerilor, micilor afaceri, promovarea întreprinzătorilor și profesioniștilor creativi pe plan național și internațional.

Centrul de Excelentă în Arhitectură, Arte și Audiovizual este o organizație neguvernamentală, cu caracter autonom, care susține interesele comunității creative din România în dialogul cu instituțiile statului și cu organizațiile internaționale. Acționăm pentru crearea unui mediu propice dezvoltării comunității creative din România.

Una dintre prioritățile noastre din utimii ani a fost inițierea unor proiectele de dezvoltare artistică și arhitecturală prin coagularea comunităților creative în jurul unor spații și proiecte ce pot aduce în lumină Bucureștiul și România pe harta culturală europeană.

Portofoliul nostru include organizarea de activități cu scopul interacțiunii pe plan național și internațional, programe de perfecționare profesională, expoziții, lansări de carte, workshop-uri artistice, seminarii și dezbateri.

Inițiator proiect: Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.)

Mulțumim partenerilor evenimentului:

Parteneri principali: Filiala Teritorială București a Ordinul Arhitecților din România.

Parteneri: The Institute, EFdeN , Lucas & Partners Arhitectura Studio, Igloo Media, MNG ART SRL, CATENĂ, GLULAM SĂ, GIP.SRL., VIZOO.RO, OMG Cabina Foto.

Parteneri instituționali: Academia Română Secția Arte, Arhitectură și Audiovizual, Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Națională de Arte București, , Muzeul Național al Literaturii Române din București, Ministerul Culturii, Colegiul Tehnic de Arhitectură "ÎN Socolescu", Colegiul Tehnic „Media” București, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu

Mulțumim partenerilor media pentru sprijin și colaborare: Igloo, Național TV, Designist, The Institute. Modernism.ro, DC News, AGERPRES, Modernism.ro.

Coordonator proiect: dr. arh. Luca Matei Stoian

Pentru programul complet al proiectului „Bauhaus 2022”, accesați pagina de Facebook a C.E.A.A.A. și www.ceaaa.ro.