Prima paginăAnunțurioctombrie 2022 › Premiile concursului internațional „2031 NOW_our cities in 10 years” organizat de Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură
31 octombrie 2022 • Evenimente

Premiile concursului internațional „2031 NOW_our cities in 10 years” organizat de Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură

Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură anunță decernarea premiilor și a trofeului competiției internaționale 2031 NOW_our cities in 10 years, dedicată studenților în arhitectură, urbanism și design din Polonia și România și lansată în noiembrie 2021.

Vineri,  4 noiembrie 2022, între orele 10:30 și 12:30, la centrul Hi-Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, se vor acorda oficial premiile în valoare de 8000 de euro celor două proiecte câștigătoare. Trofeul, o sculptură concepută de idz arhitectură și printată 3D, reprezintă o subtilă proiecție a unui oraș din viitor.

Evenimentul va prilejui și lansarea catalogului omonim, în care sunt prezentate pe larg proiectele CK0000_Carthage – Eduard Untaru (Premiul I) și AN1153_A/Spire – Andrei Nițu Săraru (Premiul II), alături de celelalte proiecte finaliste. Catalogul conține, de asemenea, eseuri semnate de Helle Søholt, Krzysztof Ingarden și Jakub Szczęsny, devenind astfel un instrument educațional și de cercetare valoros pentru studenți și profesori, dincolo de contextul acestei ediții a concursului.

La eveniment vor participa organizatorii 2031 NOW_our cities in 10 years, echipa Fundației Globalworth și a Asociației Igloo – Habitat și Arhitectură, câștigătorii competiției, membri ai juriului, reprezentanți ai conducerii UAUIM, profesori și studenți în arhitectură și urbanism. 

Evenimentul 2031 NOW_Awards face parte din circuitul evenimentelor Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București dedicate celor 130 de ani de învățământ românesc superior de arhitectură, în cadrul cărora sunt organizate o serie de conferințe, simpozioane naționale și internaționale, alături de expoziții de profil.

Tema concursului i-a încurajat pe studenți să-și imagineze o viziune coerentă și sustenabilă asupra orașelor viitorului apropiat, pornind de la teme și urgențe ale lumii contemporane și având ca reper un teren cu o suprafață de 20.310 mp, care să conecteze, într-o articulație plauzibilă, clădiri cu destinație mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură.

Înscrierile în competiție au fost evaluate de un juriu internațional, alcătuit din nume recunoscute în lumea arhitecturii: Bruno Andreșoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny și Andrei Șerbescu.

Informațiile complete despre competiție pot fi accesate pe site-ul oficial, 2031now.com.

2031 NOW_our cities in 10 years este o competiție susținută de Fundația Globalworth și organizată de Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură.

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Uniunea Arhitecților din România, SHARE architects, Registrul Urbaniștilor din România, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România

Parteneri academici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” Iași, Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara

Parteneri media: aici a stat, Architektura-murator, Arhitectura, Arhitext, de-a arhitectura, Designist, ENTR, feeder, Graphic Front, IQads, Modernism, The Institute, urbnews.pl, zeppelin